Part privada, permisos i filtres

Part privada, permisos i filtres

per Pep Bujosa -
Nombre de respostes: 4

Hola.


He llegit en una PF que es poden posar filtres per accedir a la part privada, però no ho acabo d'entendre. Encara estic amb la mentalitat de la Intranet i com que allà tot anava amb permisos, voldria saber com es pot configurar en el Nodes la discriminació de l'accés a determinades parts, pàgines, menús, etc per a determinats usuaris.

Insisteixo, com ja han comentat altres companys, en la conveniència de fer algun curs de formació per poder dominar aquest nou entorn que em sembla molt interessant.

En resposta a Pep Bujosa

Re: Part privada, permisos i filtres

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Pep, 

Després d'analitzar les necessitats de la majoria de centres, vam considerar que no calia un sistema de permisos com el que tenia Intraweb. Era molt potent però massa complex per a la majoria d'usuaris. 

A Nodes, totes les informacions privades s'han de donar als nodes privats de la part interna (xarxa social). En forma de missatges al mur, al fòrum o penjant documents amb els permisos adients. 

A la part pública de la web, no es pot discriminar qui pot veure què. Les pàgines, articles i menús són visibles per tothom. No pots definir un menú només per el Professorat perquè no existeix el rol "Professorat". Volem evitar tota aquest part de gestió de rols/grups. 

Tot i que pugi semblar limitacions importants, a la pràctica, la majoria dels centres no necessiten definir tants nivells de visibilitat en les seves pàgines públiques ni menús. I a canvi, guanyem molt en usabilitat. 

Si necessiteu publicar una pàgina o article amb visibilitat limitada, sempre podeu utilitzar l'opció "Protegida amb contrasenya" a la caixa Publica | Visibilitat dels articles i les pàgines.

Estem preparant un apartat que explica amb més detall el tema dels permisos i el publicarem properament. 

Respecte a la formació, tenim la previsió de obrir un curs telemàtic durant el segon trimestre del curs (intentarem que sigui al gener). 

Si tens més dubtes, pots concretar una mica més i trobem com fer-ho. 

Cordialment,

Xavi

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Part privada, permisos i filtres

per JOSE MA. PIÑOL CASES -

Salutacions cordials. 

Veig que fa un any d'aquests misstages però jo em trobo igual en l'actualitat. A la meva escola érem usuaris de la intraweb i, tot i que era complicat el tema de permisos, et donava més marge per tal de poder filtrar el que i el qui pot veure determinades zones d'una mateixa web. 

La idea penso que seria senzilla si es podes crear un rol d'usuari autentificat amb una opció de visibilitat restringida a aquest rol i superior. Seria el mateix que els article privats que només poden veure els administradors i no els veu ningú més.

La idea és senzilla però no sé si es factible. Somrient

El nostre interès rau en la necessitat de restringir l'accés a les imatges i vídeos de les activitats que realitzem al centre.


Gràcies per endavant

En resposta a JOSE MA. PIÑOL CASES

Re: Part privada, permisos i filtres

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Josep M. 

Si vols tenir pàgines privades, hauràs de utilitzar l'opció Protegida amb contrasenya. És una opció senzilla i pràctica. Pots definir una contrasenya per cada curs escolar i donar-la a les reunions de pares. Té l'avantatge que si poses la mateixa contrasenya per més d'una pàgina, el pare o mare només haurà d'introduir la contrasenya una vegada. 

L'alternativa és assignar usuaris a grups i assignar aquests grups a cada pàgina o article. Complicat i farragos.  

De totes maneres, Nodes anirà evolucionat per donar una mica més de flexibilitat en el tema dels permisos i la visibilitat. Ara, per exemple, ja es poden definir ginys amb visibilitat per rols, de manera que pots mostrar un giny amb un menú només per els usuaris amb un rol determinat (per exemple, professors).

Nodes és una plataforma pensada per la majoria dels usuaris i necessitats dels centres i som conscients que els usuaris més avançats trobaran a faltar algunes funcionalitats. 

Cordialment, 
Xavi

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Part privada, permisos i filtres

per JOSE MA. PIÑOL CASES -

Moltes gracies per la reposta. Aquesta genera uma altra pregunta.

Es podria crear un rol de families per poder filtrar aquests ginys que momes volem que no vegin els usuaris no registrats??

Merci per tot