Fòrum Àgora-NODES

Problemes amb la identificació d'usuaris amb Moodle i Google Apps

 
Imatge Tomas Magdaleno Medel
Problemes amb la identificació d'usuaris amb Moodle i Google Apps
per Tomas Magdaleno Medel - dimecres, 3 juny 2015, 17:55
 

Hola,

El meu centre té activat el Moodle d'Àgora i disposem de comptes Google Apps for Education per això he configurat l'accés a Nodes usant els dos serveis tal com queda descrit a la guia ràpida de Nodes.

Tot funciona correctament a l'entrada. M'he trobat amb la sorpresa que no només obrim sessió en Nodes sinó que també, sense adonar-nos, en Moodle/Gapps segons quina opció hagis triat per accedir-hi. Això que pot semblar un avantatge si has de treballar amb els dos aplicatius alhora, esdevé un problema si no n'ets conscient i estàs treballant en un ordinador públic (departament, sala profes, aula d'informàtica...): surts de Nodes però deixes oberta la porta al teu correu electrònic, els teus arxius de Drive, etc. Fins i tot, havent sortit de Nodes, si tornes a seleccionar l'opció d'entrar-hi via l'últim servei amb què et vas identificar, hi tornes a entrar sense cap problema: no fa falta introduir ni l'usuari ni la contrasenya. L'única forma que he trobat de sortir realment és tancar el navegador.

És normal el que ens passa? És un error de configuració?

Gràcies,

Tomàs

 

Imatge Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora)
Re: Problemes amb la identificació d'usuaris amb Moodle i Google Apps
per Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora) - dijous, 4 juny 2015, 08:12
 

Hola Tomàs,

sí que és normal, si per exemple fas sergir el compte de Google per identificar-te a algun altre servei, si no tanques la sessió de Google o bé el navegador com tu dius, quedes autenticat a Google a part de fer-ho al servei desitjat. Cal ser conscient i sempre tancar el navegador o bé en el vostre cas, entrar a Google o Moodle i també tancar la sessió.

Fins ara,

Mònica

Imatge Tomas Magdaleno Medel
Re: Problemes amb la identificació d'usuaris amb Moodle i Google Apps
per Tomas Magdaleno Medel - dijous, 4 juny 2015, 13:21
 

Moltes gràcies,

 

Tomàs