Fòrum Àgora-NODES

Nodes de departament

 
Imatge Daniel Almiñana Saez
Nodes de departament
per Daniel Almiñana Saez - dilluns, 20 abril 2015, 12:31
 

Disculpeu si és molt obvi el que pregunto, però voldria saber si es poden aprofitar els nodes que venen per defecte associats als departaments (o crear-ne de nous) per fer-los servir de pàgina oberta, de manera que els continguts es veiessin sense necessitat de ser usuari.

Moltes gràcies.

Imatge Xavier Meler
Re: Nodes de departament
per Xavier Meler - dimarts, 21 abril 2015, 19:07
 

Hola Daniel,

Els nodes han de ser privats, només accessibles per els usuaris autenticats (alumnat i professorat). 

Com a pàgina de Departament el millor és crear una categoria matemàtiques on sortiran automàticament tots els articles relacionats amb matemàtiques i on podeu afegir qualsevol text, imatge, video i també afegir els ginys necessaris.  

Estem preparant un model de pàgina de "Departament" que us pot servir de referència. En breu, us passem l'enllaç.

Salutacions,
Xavi. 

Imatge Xavier Meler
Re: Nodes de departament
per Xavier Meler - dimecres, 22 abril 2015, 17:21
 

Hola Daniel,

Com et comentava en el missatge anterior, crec que s'ha de fer una diferenciació entre part pública i part privada.

Et comparteixo un model de pàgina pública de "departament". 

La pàgina arrel (incompleta):
http://agora.xtec.cat/demoinstitut/linstitut/departaments/

La pàgina d'un departament (ex.Matemàtiques)
http://agora.xtec.cat/demoinstitut/categoria/departaments/dep-matematiques/

Aquest espai pot contenir totes les noticies i informacions relacionades amb la matèria, no necessàriament relacionades amb els continguts curriculars/grup classe.

Pots tenir els ginys que vulguis a la esquerra (hem posat a mode d'exemple una foto, enllaços etc.)

La part privada, el node de matemàtiques és un espai exclusiu del professorat del departament. Requereix validació, té un mur, un fòrum i la part associada de documents (on podeu penjar les actes etc.)  

Quan tinguem el node de matemàtiques acabat ho compartim i aixi us feu una idea millor de la diferència. 

Salutacions,
Xavi

Imatge Daniel Almiñana Saez
Re: Nodes de departament
per Daniel Almiñana Saez - dimarts, 19 maig 2015, 23:06
 

Hola Xavier,

 

Moltes gràcies! La meva idea al fer la pregunta era aprofitar el potencial "estètic" dels nodes, però pel que he vist del que has dit ja tinc una imatge més o menys clara de com fer les pàgines dels departaments.

Em queda un dubte: a l'hora de donar permissos, puc fer-ho per a pàgines concretes? La idea és que algú d'un departament no pugui editar pàgines que no li siguin pròpies. Si es pot fer, jo no he trobat la manera.

Entenc que si no es pot fer, i la idea és substituir la intranet pel Nodes, es podria plantejar de ficar aquesta opció. El mateix es pot dir de l'accés a documents en funció dels permissos. La versatilitat de la intranet en aquest sentit és molt útil.

Salutacions!

Daniel

Imatge Xavier Meler
Re: Nodes de departament
per Xavier Meler - dimecres, 20 maig 2015, 10:27
 

Hola Daniel, 

A WordPress/Nodes no es poden definir permisos a nivel de pàgina / categories. Crec que complica molt la gestió de la web i no es necessari per la gran part dels usos que es fan de les webs de centre.

La majoria dels usuaris (alumnes/docents) poden crear articles a la categoria que vulguin. La validació per part d'un editor o administrador és molt ràpida i senzilla. Per tant, les pàgines formades per articles, es poden actualitzar de manera molt dinàmica. 

Respecte a les pàgines (simples, no formades per articles), aquestes pàgines estan pensades per continguts que no canvien gaire. Una vegada definides les 15-20 pàgines d'informació general del centre etc., no cal crear moltes pàgines més. Si teniu la necessitat de crear pàgines, podeu donar temporalment un rol d'editor al professor/a o grups de professors de la vostre confiança. 

NOTA: la pàgina de departament d'exemple és una pàgina de categoria (categoria Dep. Matemàtiques), creada automàticament per articles d'aquella categoria. Qualsevol profe pot publicar en aquella pàgina (marcant l'article en aquella categoria) però només es publicarà després de que un editor o administrador faci una revisió i li doni al botó de publicar.