No es veuen imatges

No es veuen imatges

per XAVIER FALCO GRES -
Nombre de respostes: 1

Hola,

A la pàgina web de l'Institut Joan Brudieu (https://agora.xtec.cat/iesjoanbrudieu/) s'han deixat de veure les imatges que estan guardades en espais diferents de Nodes. Són moltes les imatges que s'han deixat de veure, des de la de capçalera fins a les dels enllaços dels espais on tenim totes les fotos i els vídeos (https://agora.xtec.cat/iesjoanbrudieu/fotografies-de-linstitut/) pasant per icones que s'havien col·locat a la barra de l'esquerra de la pàgina. Què ha passat? Com es pot solucionar? La memòria cau ja l'he anat esborrant i no s'acaben de veure.

Gràcies

Xavier Falcó

En resposta a XAVIER FALCO GRES

Re: No es veuen imatges

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Xavier,

Fa uns mesos es va canviar la navegació per defecte a tot Àgora de manera que es va passar d'utilitzar el protocol http (sense encriptació) al protocol https (amb encriptació). L'ús de l'encriptació permet una navegació més segura pels llocs web.

Quan s'accedeix a una pàgina via https, si aquesta pàgina carrega continguts via http, per exemple imatges, el navegador genera un avís de seguretat, ja que es perd la garantia de seguretat proporcionada pel protocol https. En aquest punt el que es visualitza depèn del navegador: si el navegador ho considera un risc elevat, bloqueja el contingut http (en aquest cas, les imatges), en canvi, si ho considera un risc baix, sí que mostra el contingut http. El que t'està passant és que el navegador està bloquejant les imatges.

A la pàgina que ens has enllaçat, accessible via https, es mostren un munt d'imatges que es troben fora del Nodes, al domini http://institutjoanbrudieu.cat, accessibles via http, cosa que genera el problema indicat. La solució consistiria en fer que totes les imatges que es troben a http://institutjoanbrudieu.cat siguin enllaçades via https. Però hi ha un segon problema: el domini institutjoanbrudieu.cat no suporta https i no es pot accedir a les imatges via https.

Arribats a aquest punt, hi ha dues possibles solucions:

1.- Fer que el domini institutjoanbrudieu.cat suporti https i, posteriorment, editar les pàgines del Nodes i canviar tots els http per https.

2.- Pujar les imatges a Nodes i modificar les pàgines per a que carreguin les imatges des del Nodes.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora