Instal·lació de plugins

Instal·lació de plugins

per LLUIS RIBES MATEU -
Nombre de respostes: 3

Hola,

He trobat a la xarxa alguns plugins molt interssants que m'agradaria incorporar al Moodle de la nostra escola (CFA Esxola Marta Mata de Reus). Algú sap com es poden instal·lar? És possible instal·lar-los?

Moltes gràcies. 

En resposta a LLUIS RIBES MATEU

Re: Instal·lació de plugins

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bona tarda Lluis,

No és possible instal·lar-los directament a Àgora.

El que pots fer és proposar-ho i des del Departament es valorarà si la seva incorporació és factible i útil per a tots els Moodle.

Salutacions,

Isabel

En resposta a Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)

Re: Instal·lació de plugins

per LLUIS RIBES MATEU -

Jo crec que sí seria molt interessant poder instalar aquests plugins. N hi ha de molt interessants i pedagògics. 

Moltes gràcies per respondre! 

En resposta a LLUIS RIBES MATEU

Re: Instal·lació de plugins

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Bon dia Joaquim,

L'arquitectura del servei Àgora es basa en una única instal·lació dels serveis (Moodle i WordPress) que és utilitzada de manera simultània per més de 1.500 centres. cada centre té la seva base de dades, la seva URL d'accés i el seu espai de fitxers, però el programari que s'executa és el mateix per a tots.

Això fa que haguem d'anar molt en compte a l'hora d'instal·lar nous connectors, ja que no els podem posar "a la carta" per a cada centre: el que instal·lem, s'instal·la per a tothom. En concret, ens hem d'assegurar d'aspectes com ara:

- Que l'aplicació estigui ben programada i no contingui errors o forats de seguretat que puguin afectar el funcionament de tot Àgora

- Que sigui totalment programari lliure, sense publicitat ni opcions "premium". Tot el cod d'Àgora és 100% lliure, i no hi podem introduir cap element que tingui una llicència d'ús privativa o restrictiva.

- Que estigui dissenyada d'acord amb les guies de desenvolupament fixades per Moodle i WordPress. Per exemple, que no "clavi" els textos dins del codi, sinó que utilitzi el sistema d'internacionalització que permet traduir els components a diversos idiomes.

- Que hi hagi una comunitat de desenvolupadors al darrere que s'encarregui d'actualitzar el component, corregir errors i publicar noves versions de manera regular, adaptant-se a l'evolució de Moodle o WordPress. Hi ha alguns components que estan abandonats des de fa anys, sense cap desenvolupador que se'n faci càrrec. També és important que el component tingui ja un volum important d'usuaris, a poder ser institucionals.

- I, el més important, que el complement realment aporti una millora significativa en alguna funcionalitat que àgora encara no estigui oferint, i que aquesta millora sigui aprofitable per un nombre significatiu de centres educatius.

Tenint en compte tot això, si detectes un component que consideres realment interessant, escriu-nos al fòrum i estudiem la possibilitat d'incorporar-lo a Àgora.

Cordialment,


Francesc Busquets
Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement