Problemes (de molt) d'espai

Problemes (de molt) d'espai

per Armando Mata Urbaneja -
Nombre de respostes: 3

Hola,

Portem tota la setmana sense poder utilitzar el Moodle pels problemes d'espai (superem la quota en un 170% aprox.) . Hem esborrat còpies de seguretat , molts cursos d'anys anteriors i seguim sense restar espai suficient com per tornar a la zona verda.

Però per un comentari vostre en l'aplicació per demanar més quota me n'adono que hi ha fitxers de molts alumnes que van ser esborrats en el seu moment (cada setembre fem neteja d'usduaris i tornem a donar d'alta els alumnes nous). Quan s'esborra un alumne no s'esborren els seus fitxers? 

Ara mateix  no sabem molt bé què fer. Seguim sense espai, no sabem que més esborrar, a part d'algun curs que se'ns hagi passat i esborrar els fitxers d'alumnes ja inexistents un a un és una barbaritat. Tampoc veig com ordenar-los per data, amb la qual cosa evitaríem al menys esborrar pràctiques d'alumnes actuals. Tampoc podem reiniciar cursos pel mateix motiu. 

Si hi ha alguna forma de netejar aquest fitxers de forma poc traumàtica, agrairia l'ajuda. Certament tampoc és fàcil anar buscant i provant, perquè cada operació a l'apartat de fitxers o informes és lenta amb avarícia. Especialment l'ocupació del disc, que bloqueja completament el moodle al meu navegador i així és complicat fer neteja.

També tenim tres cursos que no es deixen esborrar.

http://agora.xtec.cat/iesjoaquimmir/moodle/course/management.php?categoryid=55&courseid=344

http://agora.xtec.cat/iesjoaquimmir/moodle/course/management.php?categoryid=422&courseid=2282

http://agora.xtec.cat/iesjoaquimmir/moodle/course/management.php?categoryid=422&courseid=2242


Qualsevol ajuda es benvinguda, perquè potser en una setmana hauran marxat la meitat dels profes a una altra plataforma i amb raó, perquè no poden treballar

.

En resposta a Armando Mata Urbaneja

Re: Problemes (de molt) d'espai

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bon dia Armando,

Quan s'elimina un alumne del Moodle les seves trameses romanen a la plataforma. S'eliminen altres dades, com comentaris, informes d'activitat, etc. Però les trameses no. 

Per eliminar correctament les trameses dels alumnes s'ha de fer durant el reinici dels cursos. En el moment de Reiniciar cal marcar Esborra totes les trameses


Si es cancel·la la inscripció dels alumnes a un curs sense haver marcat aquest paràmetre del reinici, els fitxers de tramesa romanen al Moodle deslligats del curs. En aquest punt l'única manera per eliminar els fitxers serà des d'Administració del lloc - Informes - Gestió de fitxers, filtrar la cerca per àrea de fitxers (submission_files) i suprimir els fitxers mitjançant la icona de la paperera.

Quant als cursos indicats, els hem eliminat.

Hem vist que teniu aproximadament 12 Gb pendents de ser eliminats pel cron. Així que si feu neteja de fitxers antics, podreu baixar l'espai utilitzat cap a una quota més assequible i sol·licitar de nou l'ampliació.

Salutacions,

Isabel

En resposta a Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)

Re: Problemes (de molt) d'espai

per Armando Mata Urbaneja -


I quan fas una eliminació massiva d'usuaris, apareix aquesta opció?   Tenim més de 1000 alumnes al centre, esborrar-los un a un no és una opció.


I sobre la neteja de fitxers antics?  Es poden ordenar per data d'alguna forma i fer un esborrat massiu?   Sense coneixer la seva antiguetat i havent-hi possiblement milers de fitxers ... és bastant inviable.





En resposta a Armando Mata Urbaneja

Re: Problemes (de molt) d'espai

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Hola,

L'opció d'eliminar les trameses només apareix durant el reinici dels cursos.

Quant a la gestió dels fitxers, encara no hi ha un filtre per data. Per conèixer aquesta dada heu d'accedir a la lupa del costat del nom de l'arxiu i us apareixerà tota la informació del fitxer.

Salutacions,

Isabel