Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

per LORENZO LORENTE PEREZ -
Nombre de respostes: 4

Hola.

Soc LLorenç, gestor del moodle del INS La Guineueta.

http://agora.xtec.cat/ieslaguineueta/moodle


Estic buscant a les diverses ajudes del moodle al agora i no en trobe  algun recull de com eliminar trameses antigues i com netejar/preparar el moodle per al nou curs.


- El tema de les copies de seguretat ho tinc clar.

- Pero si que en voldria coneixer com llevar/eliminar trameses antigues (), usuaris, cursos 'amagats', etc.

He vist: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=108127  per eliminar trameses antigues...

- Pero per exemple volia saber si al eliminar algun usuari puc esborrar totes les seues trameses a la vegada, ja que aixo faria molt mes rapida la eliminacio de trameses i la neteja del moodle de cara al curs vinent.


Si algun administrador o company em pot tirar una ma per tindre tota la informació relativa sobre com fer aquestes tasques, estaria molt agraït.


També propose que es fique (aquest recull d'informació) a les consultes freqüents.


Gracies i salut!


En resposta a LORENZO LORENTE PEREZ

Re: Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bon dia Llorenç,

Actualment estem preparant la informació per penjar-la a les Preguntes freqüents d'Àgora-Moodle. La tindreu penjada ben aviat.

Quant al tema de la gestió dels usuaris, fitxers i cursos:

-Usuaris: quan s'elimina un usuari del Moodle no s'esborren les seves tasques, per això és important eliminar-les, abans de fer-ho amb l'usuari. Per eliminar els usuaris heu d'anar a Administració del lloc Ι Usuaris Ι Comptes, i depenent de l'acció que vulgueu fer, heu d'anar a Explora la llista d'usuaris (accions individuals) o a Accions amb usuaris en bloc (per fer accions massives).

-Fitxers: des d'Administració del lloc Ι Informes Ι Gestió de fitxers, podeu fer una cerca de tots els fitxers que existeixen dins del vostre Moodle i consultar-los, descarregar-los o suprimir-los. Podeu aplicar filtres a la cerca, però en el cas que ens ocupa malauradament no podem aplicar el filtre de la data, així que ho podeu fer per àrea de fitxers, per usuari, per curs, per mida, etc...

-Cursos: des d'Administració del lloc Ι Cursos Ι Gestiona cursos i categories, es poden veure tots els cursos que hi ha dins del vostre Moodle, tant els visibles com els ocults. Des d'aquest apartat podreu moure els cursos de categoria, ocultar o mostrar, editar els paràmetres del curs o suprimir.

Salutacions,

Isabel

En resposta a Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)

Re: Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

per LORENZO LORENTE PEREZ -

Hola Isabel.


Estic netejant el moodle del centre i he trobat que a mi em dius que si esborre els usuaris no s'esborren les seues trameses, pero ací: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=100647

dius: " es d'Administració Ι Administració del lloc Ι Usuaris Ι Comptes Ι Accions amb usuaris en bloc, has de poder eliminar els usuaris del Moodle definitivament, de manera que també s'eliminen les seves trameses."


Ara mateixa em trobe amb un parell de problemes per rentar el moodle:

- Cursos amb trameses 'antigues' que he de reiniciar.

- Aquestes 'trames' perdudes de fa temps.

- Usuaris molt vells.


Com voras, el problema a la meua manera de veure es que hi ha moltes 'trameses' o fitxers que es diuen combined.pdf i entenc que he de netejar els cursos primer, intentar eliminar les trameses i per ultim els alumnes...


es aixi?, estic enganyat?consells o guies?


Gràcies.






En resposta a LORENZO LORENTE PEREZ

Re: Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Hola Llorenç,

Tens total la raó. La informació que vaig donar no era correcta. Quan elimineu directament els usuaris del Moodle s'elimina la relació d'aquest amb el Moodle, però les trameses no (inscripcions, activitats i altres dades).


Per aquesta raó, la manera més ràpida d'eliminar les trameses és durant el reinici dels cursos. El problema, el trobem quan no s'ha fet aquesta tasca i per tant els fitxers de tramesa queden deslligats del curs. A partir d'aquest moment l'única manera de fer neteja serà mitjançant la Gestió de fitxers.

Els passos correctes són:

1. Còpia de seguretat del curs.

2. Reinici del curs (indicant que elimini les trameses dels alumnes inscrits i cancel·lar la inscripció d'aquests).

3. Eliminar els usuaris que ja no hagin de tenir cabuda al Moodle (alumnes o professors que marxen).

Salutacions,

Isabel

En resposta a LORENZO LORENTE PEREZ

Re: Eliminar trameses antigues i neteja del moodle

per Eduard Romo Asenjo -

Hola,

La millor forma d'eliminar les tasques antigues dels usuaris és fer el Reinicia del curs. Es una opció que tenim en el menú de l'esquerra. 

S'ha d'escollir les opcions adients per esborrar les tasques, els missatges, comentaris, etc.


No és difícil. 

Eduard