Notícies d'ÀGORA

Picture of Francesc Busquets
Connexió automàtica entre Nodes i Telegram
by Francesc Busquets - dimecres, 5 desembre 2018, 1:50
 

Logotip de TelegramÀgora-Nodes compta amb una nova funcionalitat que permet enviar notificacions directament als telèfons mòbils dels usuaris mitjançant l'aplicació Telegram.

Telegram és un servei gratuït de missatgeria instantània molt similar a WhatsApp però amb dues diferències importants: d'una banda preserva la privacitat dels usuaris, ja que no estan obligats a compartir el seu número de telèfon mòbil, correu electrònic o comptes de xarxes socials. La segona diferència és que ofereix una API oberta que permet a aplicacions externes enviar-hi informació. En aquest cas, la connexió entre Nodes i Telegram s'aconsegueix mitjançant el mòdul WP Telegram que envia automàticament els articles de la portada a un canal prèviament creat a Telegram.

Tots els membres de la comunitat educativa que tinguin un dispositiu mòbil es poden subscriure al canal Telegram del centre d'una manera molt senzilla, fent clic en una icona que haurem preparat amb un enllaç directe al nostre canal. Un cop subscrits, els usuaris rebran al seu mòbil el resum de cada article amb la imatge destacada, i tindran també l'opció d'accedir a la visualització completa en un format optimitzat per a dispositius mòbils.

MOLT IMPORTANT: Abans de posar en marxa aquesta funcionalitat us recomanem consultar les instruccions per configurar la connexió automàtica de Nodes amb Telegram

Us animem a utilitzar aquesta nova funcionalitat i a compartir experiències i dubtes al fòrum de suport d'Àgora-Nodes!

 
Picture of Administrador/a Espai de suport
Àgora en HTTPS
by Administrador/a Espai de suport - dilluns, 1 octubre 2018, 3:41
 

Us informem que el dia 8 d'octubre està previst activar el protocol de seguretat HTTPS per Moodle i Nodes.

Què és HTTPS?

Hyper Text Transfer Protocol (HTTPS) és la versió segura d'HTTP, el protocol sobre el qual s'envien les dades entre el vostre navegador i el lloc web al qual us heu connectat. La "S" al final de l'HTTPS significa "Segur", i vol dir que totes les comunicacions entre el vostre navegador i el lloc web estan codificades.

Com sabreu que està activat?

Durant la connexió HTTPS, veureu una icona de cadenat a la barra d'adreces del navegador. Quan un certificat de validació ampliada estigui instal·lat en un lloc web, la barra d'adreces esdevindrà verda.


Què heu de fer?

Com a usuaris d’Àgora us recomanem que comproveu que efectivament apareix la icona fent una exploració general del vostre web a partir del dia 8 d'octubre.


Ens podeu fer arribar els dubtes o incidències mitjançant els mecanismes habituals (Fòrum Moodle o Formulari de contacte SAU). 
Picture of Administrador/a Espai de suport
La incidència amb els servidors ha estat resolta
by Administrador/a Espai de suport - dijous, 13 setembre 2018, 4:11
 

Us informem que la incidència que provocava un comportament erroni a Àgora ha estat resolta i que la gestió de la memòria dels servidors ja és correcta.

Per tant, esperem que pugueu seguir treballant amb Àgora-Moodle amb normalitat.

Disculpeu les molèsties ocasionades.


 
Àgora
Possibles talls de serveis degut a millores del servei
by Administrador/a XTEC - dimecres, 29 agost 2018, 11:18
 

Durant la darrera setmana d'agost i la primera setmana de setembre es duran a terme un seguit d'intervencions per millorar el servei d'Àgora, per això es poden produir talls puntuals durant la primera setmana de setembre.


Us mantindrem informats

(Editat per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) - Missatge original enviat el dimecres, 29 agost 2018, 11:18)

 
Picture of Francesc Busquets
Arriba la MoodleMoot 2018 a Barcelona, del 27 al 29 de juny!
by Francesc Busquets - divendres, 18 maig 2018, 12:03
 


MootES 2018


Des de Glasgow, passant per Kassel a Alemanya i Alba-Luia a Romania, Moodle viatja per tota Europa amb les MoodleMoots!

Una MoodleMoot és un congrés dedicat als usuaris, desenvolupadors i administradors del popular sistema de gestió de cursos de programari lliure Moodle per aprendre, compartir i col·laborar per a empoderar els educadors per a fer un món millor!

La MoodleMoot Spain 2018, que se celebrarà al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada al bell mig de Barcelona, és la primera Moot a l’Estat espanyol organitzada per Moodle HQ, que té la seu central a Austràlia. 

Durant 3 dies, es compartiran experiències i es parlarà de noves tendències i de diversos temes: maneres de millorar l’aprenentatge amb Moodle (gamificació, learning analytics…), l’ús de Moodle per cobrir necessitats formatives al sector empresarial, usos creatius de la plataforma per a millorar l’ensenyament-aprenentatge (accessibilitat, eines col·laboratives…) i l’aspecte més tècnic de Moodle (desenvolupament de funcionalitats, UX…)


(Editat per Administrador/a Espai de suport - Missatge original enviat el divendres, 18 maig 2018, 12:09)

(Editat per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) - Missatge original enviat el dilluns, 4 juny 2018, 13:40)