Notícies d'ÀGORA

Imatge Administrador/a Espai de suport
Avís important: Aturades programades
per Administrador/a Espai de suport - dijous, 20 desembre 2018, 12:14
 


Els dies 3 i 4 de gener de 2019 es faran tasques de manteniment i renovació de servidors, per tant es podran produir talls intermitents als espais Moodle d'Àgora.


Us demanem disculpes per les molèsties que aquestes intervencions puguin ocasionar.


      


 
Imatge Francesc Busquets
Connexió automàtica entre Nodes i Telegram
per Francesc Busquets - dimecres, 5 desembre 2018, 13:50
 

Logotip de TelegramÀgora-Nodes compta amb una nova funcionalitat que permet enviar notificacions directament als telèfons mòbils dels usuaris mitjançant l'aplicació Telegram.

Telegram és un servei gratuït de missatgeria instantània molt similar a WhatsApp però amb dues diferències importants: d'una banda preserva la privacitat dels usuaris, ja que no estan obligats a compartir el seu número de telèfon mòbil, correu electrònic o comptes de xarxes socials. La segona diferència és que ofereix una API oberta que permet a aplicacions externes enviar-hi informació. En aquest cas, la connexió entre Nodes i Telegram s'aconsegueix mitjançant el mòdul WP Telegram que envia automàticament els articles de la portada a un canal prèviament creat a Telegram.

Tots els membres de la comunitat educativa que tinguin un dispositiu mòbil es poden subscriure al canal Telegram del centre d'una manera molt senzilla, fent clic en una icona que haurem preparat amb un enllaç directe al nostre canal. Un cop subscrits, els usuaris rebran al seu mòbil el resum de cada article amb la imatge destacada, i tindran també l'opció d'accedir a la visualització completa en un format optimitzat per a dispositius mòbils.

MOLT IMPORTANT: Abans de posar en marxa aquesta funcionalitat us recomanem consultar les instruccions per configurar la connexió automàtica de Nodes amb Telegram

Us animem a utilitzar aquesta nova funcionalitat i a compartir experiències i dubtes al fòrum de suport d'Àgora-Nodes!

 
Imatge Administrador/a Espai de suport
Àgora en HTTPS
per Administrador/a Espai de suport - dilluns, 1 octubre 2018, 15:41
 

Us informem que el dia 8 d'octubre està previst activar el protocol de seguretat HTTPS per Moodle i Nodes.

Què és HTTPS?

Hyper Text Transfer Protocol (HTTPS) és la versió segura d'HTTP, el protocol sobre el qual s'envien les dades entre el vostre navegador i el lloc web al qual us heu connectat. La "S" al final de l'HTTPS significa "Segur", i vol dir que totes les comunicacions entre el vostre navegador i el lloc web estan codificades.

Com sabreu que està activat?

Durant la connexió HTTPS, veureu una icona de cadenat a la barra d'adreces del navegador. Quan un certificat de validació ampliada estigui instal·lat en un lloc web, la barra d'adreces esdevindrà verda.


Què heu de fer?

Com a usuaris d’Àgora us recomanem que comproveu que efectivament apareix la icona fent una exploració general del vostre web a partir del dia 8 d'octubre.


Ens podeu fer arribar els dubtes o incidències mitjançant els mecanismes habituals (Fòrum Moodle o Formulari de contacte SAU). 
Imatge Administrador/a Espai de suport
La incidència amb els servidors ha estat resolta
per Administrador/a Espai de suport - dijous, 13 setembre 2018, 16:11
 

Us informem que la incidència que provocava un comportament erroni a Àgora ha estat resolta i que la gestió de la memòria dels servidors ja és correcta.

Per tant, esperem que pugueu seguir treballant amb Àgora-Moodle amb normalitat.

Disculpeu les molèsties ocasionades.


 
Àgora
Possibles talls de serveis degut a millores del servei
per Administrador/a XTEC - dimecres, 29 agost 2018, 11:18
 

Durant la darrera setmana d'agost i la primera setmana de setembre es duran a terme un seguit d'intervencions per millorar el servei d'Àgora, per això es poden produir talls puntuals durant la primera setmana de setembre.


Us mantindrem informats

(Editat per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) - Missatge original enviat el dimecres, 29 agost 2018, 11:18)