Setmana del 8 de març a Les Aigües

El dilluns 8 de març és el dia internacional de les dones. Els motius de la reivindicació són encara les desigualtats i discriminacions que continuen patint les dones en l’àmbit  laboral,  acadèmic i social. El Projecte Educatiu de l’escola contempla la coeducació i els drets de les persones en un món d’igualtat d’oportunitats, per tant és el nostre compromís diari treballar de manera transversal i constant  la igualtat de gèneres. De totes maneres, la setmana del 8 de març en especial ens volem solidaritzar amb la causa feminista treballant-la i donant-li visibilitat amb més intensitat que mai i ho farem amb les següents accions: 

  • Les AFAs de Cardedeu han creat un joc de 8 preguntes sobre 8 dones valentes, intel·ligents, actives, artistes… de la vila. Les coneixeu? Podeu jugar-hi clicant aquí.

  • Parlarem de dones que han destacat en diferents àmbits (el món de la recerca, matemàtic, artístic, literari,): Frida khalo, Jane Goodall, Gloria Fuertes, Marie Curie
  • Parlarem d’algunes dades de greuges que avui encara pateixen les dones.
  • La música de la setmana seran grans veus de dona: Sílvia Pérez Cruz amb Vestida de nit, Ana Belén amb Amigas, Gloria Gaynor amb I’ll survive i Édith Piaf amb Non, je ne regrette rien.
  • El dilluns 8 de març tothom vestit de color lila i convidem els vostres fills/es a fer-ho també.
  • Treballarem els llibres que la Comissió de Coeducació va seleccionar a inici de curs per tal de fomentar la igualtat de drets i la diversitat afectiva amb títols com: Les noies són de ciències, La rateta que llegia a l’escaleta, Les noies són guerreres, El llapis màgic de la Malala, Quan les nenes volen alt, La princesa rebelentre molts d’altres.
  • A la Biblioteca Les Aigües hi haurà durant tot el mes de març una exposició de llibres en clau d’igualtat de gènere i de foment de la diversitat.

  • Durant aquests dies, conjuntament amb l’equip de menjador, hem iniciat la transformació dels patis en perspectiva de gènere amb la participació dels infants per tal que contemplin diversitat en les preferències de joc.