Novetats

Aquí trobareu totes les novetats que la biblioteca ha anat anunciant al llarg de l’any! Hi torbareu la portada de cada llibre, així com una fitxa tècnica i un petit resum. Us esperen a la biblio!

La gran majoria de novetats que portarem a la biblioteca les hem pogut tenir gràcies a l’AFA de l’escola Les Aigües.

Mes d’abril

El monstre de colors va a l’escola

Autora i il·lustradora: Anna Llenas, Editorial: Flamboyant. A partir de 3 anys

El Monstre de Colors s’enfrontarà, aquest cop, al seu primer dia d’escola. Per començar, no sap ni què és! Està una miqueta nerviós. No pateixis Monstre! Allà t’esperen moltes aventures i nous amics.

Pàgina a pàgina l’acompanyarem en el descobriment de les rutines, espais i dinàmiques de l’escola, i coneixerem als seus companys de classe. Li agradarà l’experiència, al Monstre? Segur que sí!

Els imaginaris

Autor: A. F. Harrold, Il·lustradora: Emily Gravett. Editorial: Blackie Books. A partir de 9 anys

En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. Només l’Amanda pot veure el seu amic imaginari. Però un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris. L’única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l’imagini?

El més brillant del llibre és la relació que s’estableix entre els dos protagonistes, la definició amb cara, ulls i exemples dels amics imaginaris, el lloc d’on provenen, la seva visibilitat… Per contra, la lluita i el conflicte amb els devoradors d’imaginaris dona intensitat i intriga al relat, encara que, en algun moment, la imaginació que els embolcalla devora la realitat versemblant que se’ns mostra al llarg de la novel·la i fa que els desenllaços es compliquin en excés. Els imaginaris, però, és d’aquelles novel·les per a infants que fan de bon llegir i digerir, amb una barreja amable i ben equilibrada de realitat i fantasia.

Mes de març

Nenes que van imaginar allò impossible i ho van aconseguir

Autor: Tony Amago, Il·lustradoa: Nuria Rodríguez, Editorial: Animallibres. A partir de 7 anys

Aviadores, navegants, arqueòlogues, motoristes, rodamons, zoòlogues, naturalistes, periodistes, pilots, cosmonautes, alpinistes… Aquest àlbum il·lustrat recull les històries de gairebé una vintena de dones de tot el món que s’han fet cèlebres per atrevir-se a somiar allò que semblava impossible… i aconseguir-ho!

En aquest llibre descobriràs les seves apassionants vides, junt amb un munt de curiositats i dades sobre els seus viatges i proeses extraordinàries. Atreveix-te tu també a somiar coses impossibles!

La il·lustració és com un conjunt de quadres hipnotitzants que descriu aquella espurna d’il·lusió per un fet que, en aquell moment, semblava no tenir importància i que després esclata i es desenvolupa en algunes persones en l’edat adulta. La tasca de la il·lustradora Núria Rodríguez, en compondre els primers plans de la infantesa de les biografiades, dona una volada enorme al llibre i a cadascun dels personatges.

Ressenya del llibre a la revista Faristol:  https://www.clijcat.cat/faristol/llibre-cercat/Nenes-que-van-imaginar-allo-impossible-i-ho-van-aconseguir&llibre=3766

Els monstres també ploren

Autor: Guillaume Duprat, Editorial: Zahorí Books. A partir de 7 anys

Els monstres també ploren, Duprat ens obre les portes de diferents mitologies d’arreu del món a través d’alguns dels seus monstres més famosos. Fúria, amor, decepció, venjança, por… Sabies que fins i tot les criatures més monstruoses poden sentir emocions? Fica’t dins el cap dels monstres i descobreix, quan aixequis les solapes, qui fa tremolar el Ieti o el cor tendre de King Kong. Dotze històries de monstres explicades… pels mateixos monstres!

Un llibre de no-ficció, farcit d’històries i ficcions diverses. Un híbrid que juga a mostrar-nos la diversitat dels relats, contant-nos-els. Un llibre documental que no només parteix de l’ànim de mostrar, sinó d’implicar el lector i incitar-lo a observar el món des d’una mirada molt preocupada per relativitzar la realitat a través de la comparació i les perspectives diverses.

Ressenya del llibre a la revista Faristol:  https://www.clijcat.cat/faristol/llibre-cercat/Els-monstres-tambe-ploren&llibre=3694

Mes de febrer

Alex Colt: Cadete Espacial

Autor: Juan Gómez Jurado, Il·lustrador: Fran Ferriz, Editorial: Destino. A partir de 10 anys

Alex Colt és el primer llibre de literatura juvenil de l’escriptor Juan Gómez-Jurado. Aquest llibre és l’inici d’una trilogia que ens portarà a conèixer les aventures de l’Alex Colt per l’espai intergalàctic! Un nen de 12 anys orfe, que viu atemorit pels companys que viuen amb ell a l’orfenat, apareixarà de cop i volta en una nau anomenada MADRE, on s’imparteixen classes per a cadets espacials de diferents races i planetes. Si us agrada l’univers de Harry Potter segur que també us encantaran les aventures de l’Alex!

No llegiré aquest llibre

Autors: Jaume Copons i Òscar Julve, Il·lustrador: Òscar Julve, Editorial: La Galera. A partir de 9 anys

En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra, però no hi té res a fer. De molt mal humor, comença a llegir i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra… No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses. Quin caràcter!

No llegiré aquest llibre és una novel·la gràfica dins una novel·la gràfica, que tracta el món dels llibres i la lectura d’una manera intel·ligent, gamberra i divertida.

Ressenya del llibre a la revista Faristol:  https://www.clijcat.cat/faristol/llibre-cercat/No-llegire-aquest-llibre&llibre=3220

Mes de gener

Catwings. Las aventuras de los gatos alados

Autora: Ursula k. Le Guin, Il·lustrador/a: S. D. Schindler, Editorial: Flamboyant, A partir de 10 anys

Una nit, la Sra. Jane Tabby va somiar que podia volar i fugir de la vida dura a la ciutat. Però ja se sap: els gats no poden volar! Quan, poc després, van néixer els seus cadells va entendre el significat d’aquell somni. Havien nascut amb ales! Ells podien marxar i buscar una vida millor. Què els espera, més enllà dels límits de la ciutat?

Segueix les aventures dels meravellosos gats alats creats per Ursula K. Le Guin en una edició especial que reuneix tota la sèrie.

Bitxopoemes i altres bèsties

Autora: Leire Bilbao. Adaptació de Jaume Subirana, Il·lustradora: Maite Mutuberria, Editorial: Kalandraka. A partir de 7 anys

Volen, repten i rugeixen poèticament. En aquests versos, divertits i juganers, habiten conegudes criatures que ens sorprendran amb el seu enginy i originalitat. L’obra es compon de gairebé cinquanta propostes poètiques organitzades en quatre apartats: poemes voladors, poemes d’aigua, poemes que repten i poemes rugents. Un enfilall de poesies juganeres i jocoses curulles d’animals i d’elements quotidians vistos des d’un prisma ben singular.