Cerimònia dels Premis EFIM 21

EFIM

EL CONCURS DE FOTOGRAFIA I PATRIMONI PER A JOVES

 

L’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves, que té per objectiu apropar-los al patrimoni cultural i monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Amb la complicitat dels centres docents, l’EFIM proposa que els alumnes de secundària dels centres educatius de Catalunya, tinguin l’ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i que construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

En la seva dimensió internacional ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l’apadrinament del Consell d’Europa. Des de l’any 1996 han participat prop de 300.000 joves provinents de 76 països de tot el món que han obtingut més d’un milió i mig de fotografies. Per aquests valors, l’any 2008 l’EFIM va rebre la Medalla de Patrimoni Cultural de la Unió Europea – Premi Europa Nostra.

Des de l’Institut volem donar l’enhorabona als finalistes i guanyadors de la present edició EFIM 21. Concurs fotogràfic que fomenta la incorporació del nostre patrimoni a través de la fotografia publicada en una de les apps més utilitzades per la Gent Jove Instagram.

Els premis s’han rebut aquest setembre en un acte oficiat pel popular Quim Masferrer. Els guanyadors viatjaran a Florència cap al desembre. Tots ells rebran també una masterclass en un monument significatiu de Catalunya.

GUANYADORES:

Verónica Cayuela González

Inés Tarragón Arévalo

FINALISTES:

Lucia Romero Cardoso

Laura Amate Martin

Omar Bouzzaaoui Zergoug

En aquest enllaç d’Instagram en podeu veure la cerimònia sencera. I, a continuació us posem unes fotos de la cerimònia dels premis: