El Giola a les I Jornades Internacionals d’alimentació escolar, sana i sostenible

El passat 4 d’octubre, a Bilbo, el CFGM Producció Agropecuària representat per la Sònia Resina, va participar en aquestes jornades organitzades per Justícia Alimentària i Ehige. Amb un gran èxit de convocatòria de diferents agents socials i polítics, de diversos països, i que treballen per un model alimentari sa, just i sostenible, el nostre cicle agrari va ser convidat per participar en un grup de treball d’intercanvi d’experiències vers la Sobirania Alimentària a la FP i per fer una de les ponències de la tarda, on es presentaven interessants projectes educatius com el d’aquest cicle formatiu.

Cada vegada que ens conviden per a donar a conèixer les nostres experiències per a una educació crítica i transformadora, acceptem gustosament la proposta. No només per a què serveixi d’inspiració i ajuda per a altres centres educatius, sinó perquè nosaltres també ens nutrim d’altresexperiències que ens poden ser interessants. En aquesta ocasió, moltes assistents es van mostrar molt interessades en aquest projecte educatiu que combina la innovació pedagògica (basat en el treball cooperatiu i per projectes) amb l’apoderament de l’alumnat (per al seu propi creixement personal i millorar les seves perspectives d’inserció laboral). Tant va ser així que va sorgir l’oportunitat d’enregistrar una entrevista a la nostra ponent, per a difondre per les xarxes socials.

Però com dèiem, pel Giola també va ser molt interessant conèixer l’experiència de l’Escola Agrària de Derio (Euskadi) per promoure l’economia circular de la zona on està ubicada i la creació d’un obrador públic en les mateixes instal·lacions de l’escola. Ambdos projectes, de gran importància per a l’activació del sector agrari agroecològic. De manera que aquestes Jornades han set l’inici d’una relació entre dita escola i l’Institut Giola per a realitzar un intercanvi de professorat i aprendre recíprocament.

Pots visualitzar la ponència del CFGM Producció Agropecuària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>