Cinc anys de visites continuades al Castellnou de Llinars del Vallès (2013-2018)

Aquest desembre del 2018 l’Ajuntament de Llinars formalitzarà la signatura de compra del Castellnou. Passarà de mans privades a públiques. A partir d’ara aquesta joia  arquitectònica del Renaixement, deixarà de ser invisible i tothom  en podrà gaudir.

 

Tot i que és la gran notícia cultural d’enguany, no podem deixar d’explicar que els alumnes de l’Institut Giola han respirat l’aire del passat entre aquelles fermes parets de pedra granítica i s’han meravellat mirant les pintures i el sostre cassetonat de la sala noble, tallat amb fusta de pi vermell del Montseny amb un mestratge artesanal aclaparador i que no ha calgut cap restauració des de fa 460 anys.

 

Però si els nostres estudiants han pogut travessar la porta d’un espai màgic, ha estat gràcies a la família propietària i concretament a la Montse Ponsà i Fontanals que sempre ha estat al nostre costat i ha entès que el patrimoni cal ensenyar-lo als més petits perquè prenguin consciència de la necessitat de conèixer, cuidar i protegir allò que ve de lluny, allò que portem a l’ADN i ens fa tenir un sentit de pertinença a un indret, a un paisatge.

 

La Montse sempre ha felicitat el comportament i atenció de les noies i nois d’ESO durant aquests cinc darrers anys i ha esperonat al professorat a continuar aquesta tasca pedagògica de coneixement i amor per la cultura.

Detall d'un dels 32 òvals pintats en la sala noble que representa la collita del lli al mes de març
“Detall d’un dels 32 òvals pintats en la sala noble que representa la collita del lli al mes de març”

 

 

César Alegre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>