Projecció de la pel·lícula “Josep” a l’institut

L’Àrea Educativa del Memorial Democràtic ha organitzat una nova activitat adreçada a estudiants de secundària per donar a conèixer l’exili del 39. Es tracta de la projecció de la pel·lícula Josep (Aurel, 2020)
L’Institut Giola és un dels 65 instituts en els quals s’ha projectat la pel·lícula durant la setmana del 26 al 30 d’abril. En el nostre cas, l’hem projectada a la matèria d’Història del Món Contemporani de 1r de Batxillerat i a Història de 2n de Batxillerat.

Us adjuntem la sinopsi de la pel·lícula a continuació i l’informació detallada de l’activitat a la web del Memorial Democràtic.

La pel·lícula Josep

Febrer de 1939. Milers de republicans que fugen de la dictadura franquista son “aparcats” pel govern francés en uns improvisats camps “d’internament”. Separats per un filferro de punxes, dos homes es faran amics. Un és gendarme, l’altre és dibuixant.

De Barcelona a Nova York, aquest film franco-català dirigit per Aurel i amb música de Sílvia Pérez Cruz i veu de Sergi López segueix les passes de l’il·lustrador i pintor català Josep Bartolí pels camps de concentració del sud de França, just després de la Guerra Civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>