Sortida a les Coves del Toll (Moià)

El passat 14 de febrer, els de primer d’ESO vam anar a visitar les Coves del Toll, a Moià.

Formen part d’un conjunt amb la cova de les Toixoneres (que estan excavant) i la cova Morta. S’hi han trobat restes humanes i materials del Paleolític, del Neolític i de l’Edat del Bronze. També s’hi han trobat moltes restes d’animals que es van extingir: rinoceront llanut, bisó, ós de les cavernes…

La cova té forma de la lletra T. Hi ha tres entrades, espais més amples i alts, però també d’estrets i baixos per on vam haver de passar ajupits. Dues de les galeries tenien formes i noms cursiosos: la pota d’elefant i la trompa d’elefant.

A l’exterior hi ha unes cabanes que imiten les que podríen haver fet al Neolític. Vam estar dins d’una, on la guia ens va fer comparar cranis de fòssils de la hominització. Ens va ensenyar diverses eines de pedra tallada i va fer foc.

Després teníem taller. Vam fer un brunzidor i el vam decorar amb pintures. És un aparell que si el gires, fa soroll i serveix per comunicar-te.

La sortida va ser molt interessant i vam aprendre molt més sobre la Prehistòria. Estar dins les coves ha estat una experiència genial, us la recomanem.

Notícia redactada per alumnes de 1r C:

Clàudia Cristòbal

Núria Durán

Nora Monsó