Els de 2n d'ESO anem a Girona

Els de 2n d'ESO anem a Girona

per Aida CODINA -
Nombre de respostes: 0

El passat 2 de maig l'alumnat de segon d'ESO va realitzar una sortida a Girona. La sortida estava organitzada pels departaments de Ciències Socials i el de Matemàtiques. Aquesta tenia diferents objectius, d'entre els quals en destacaríem els següents:

- Reconèixer els efectes de les matemàtiques en la nostra vida quotidiana i utilitzar tècniques per interpretar la informació de l'entorn. 

- Conèixer els diferents estils arquitectònics al llarg del temps.  

Per a dur a terme les diferents activitats programades, a tots els alumnes se'ls va donar un dossier individual per escriure els resultat de les diferents mesures preses i dels càlculs realitzats. 

Mentre ens dirigíem cap allà, hi va haver un petit contratemps degut a l'avaria que va patir un dels autocars, la qual cosa va comportar un endarreriment en el començament de les activitats previstes. No obstant això, la meteorologia va acompanyar i durant tot el matí va lluir un sol esplèndid. 

Per tal de poder coordinar bé l'activitat i no molestar-nos entre els diferents grups, cada classe va tenir una persona diferent (un/a guia) que ens explicava els secrets històrics i ens guiava perfectament a través dels preciosos carrers medievals de la ciutat. Vam poder veure el romànic de Sant Pere de Galligants i l'arquitectura gòtica de l'església de Sant Feliu i la Plaça de la Catedral. Per últim, ens vam poder endinsar dins la imponent Catedral (altar i deambulatori), i allà vam poder veure també l'obra d'art El Tapís de la Creació, aprofitant que també estava exposat i del qual ja havíem parlat a l'aula.

Per concloure la jornada matinal i de tornada cap al lloc on esperaven els autocars, es va passar pel Call Jueu.

alumnes atents a l'explicació de la guia  claustre romànic


                                 claustre romànic