Xerrada Maria Mercè Roca

Xerrada Maria Mercè Roca

per Elisabet MARESMA -
Nombre de respostes: 0

Dimecres dia 26 de febrer de 2014, el nostre centre va rebre la visita de l'escriptora Maria Mercè Roca. Com se sap, la nostra conferenciant ha estat guardonada amb els premis més prestigiosos de la literatura catalana de novel·la com el premi Sant Jordi, el Ramon Llull o el Josep Pla. Ha estat guionista en diversos guions televisius, col·labora sovint amb diversos mitjans de premsa escrita i també ha estat diputada al Parlament de Catalunya.

Els alumnes de tercer d'ESO fa força cursos que llegeixen la lectura Com un miratge d'aquesta escriptora gironina i enguany els va oferir una xerrada sobre el llibre i també sobre l'ofici d'escriure.

La biblioteca de l'INS Taradell era plena de gom a gom i l'alumnat va fer diferents intervencions amb un bon gruix de preguntes sobre el llibre, sobre les seves inquietuds com a lectors i també sobre l'art d'escriure.

Algunes de les frases rellevants que ens va deixar l'escriptora van ser que “per aprender a escriure, s'ha de llegir molt abans perquè un bon lector pot esdevenir a ser un/a bon/a escriptor/a”. D'altra banda, també va afegir que a ella li agradaria molt que “els mestres i professors d'avui dia tornin a tenir el prestigi social que tenien fa anys enrere”.  

Un fet que cal destacar i que a tots i a totes ens va cridar l'atenció va ser la mostra que va fer de diferents edicions de la novel·la en altres llengües que s'han llegit els estudiants.

roca.gif

(Edited by Departament de tecnologies - original submission Tuesday, 4 March 2014, 1:57 PM)