L’emprenedoria cooperativa a l’aula. Tallers FES COOP!

L’emprenedoria cooperativa a l’aula. Tallers FES COOP!

per Lola MORELL -
Nombre de respostes: 0

El passat dimarts 12 de desembre de 2017, els alumnes de 4t d’ESO que fan les matèries d’economia i emprenedoria i els alumnes de 1r i 2n  batxillerat que estudien economia van fer uns  tallers de formació sobre l’economia social i el cooperativisme.  

L’objectiu era prendre consciència que les empreses d’economia social generen riquesa a la societat amb projectes sostenibles posant sempre en primer terme les persones, amb llocs de treball de qualitat i estructures modernes, eficients i democràtiques. Són empreses que es caracteritzen per prioritzar les persones i l’interès social per sobre del capital.

Van veure com l’economia social i cooperativa s’expressa amb models diversos: Cooperatives (de treball, de serveis, de consumidors i usuaris, d’ensenyament, d’habitatge, agràries, de crèdit...), Societats laborals, Centres Especials de Treball, Empreses d’inserció.

Va quedar ben palès que l’economia social ha demostrat ser eficient i competitiva, sense deixar de banda valors com la participació, la democràcia i la solidaritat.

imatge del taller