L’INS Sòl-de-Riu ha engegat aquest curs 18/19 la Tutoria Entre Iguals

El passat 11 d’octubre l’alumnat que participa en el projecte Tutoria Entre Iguals (TEI) de 1r i 3r d’ESO va realitzar una sortida al Delta de l’Ebre.

tei delta3L’objectiu principal de la TEI és la integració escolar treballant per una cultura de l’escola inclusiva i la no violència, fomentant que les relacions entre iguals siguin satisfactòries. En general, el que es vol afavorir és la millora de la convivència al centre.

Des de la Comissió de convivència s’ha iniciat aquesta iniciativa dintre de la qual s’ha organitzat aquesta primera sortida per fomentar els vincles entre els alumnes de 1r i 3r d’ESO. En aquesta primera fase l’alumnat voluntari de 3r d’ESO tutoritza i acompanya al llarg del curs escolar i la resta d’etapa als alumnes que comencen a l’institut. En el següent curs tindrà continuïtat amb la resta de 2n i 4t d’ESO fent-to d’aquesta manera cíclic.

Aquesta primera  sortida ha estat subvencionada per l’AMPA de l’INS Sòl de Riu (cost del transport) i  pel propi Centre per tal que tingui la màxima participació i, de fet, així va estar.

Al llarg de les següents setmanes a classe de tutoria s’ha treballat la sortida i l’alumnat ha preparat un escrit expressant la seva opinió. A continuació podem veure el treball d’algun dels grups:

tei delta4

Alumnat de primer d’ESO B

Aquesta va ser la primera sortida conjunta que vam fer, un cop formades les parelles, amb la intenció de crear un vincle positiu a través del treball cooperatiu.Vam gaudir d’una agradable passejada en caiac pel marge dret del riu Ebre a la platja del Migjorn, alguns amb bany inclòs, i una activitat d’observació d’aus des del mirador de La Tancada, on vam poder observar diversos grups de flamencs, tot un espectacle! Va ser un gran matí, ens ho vam passar molt bé!

Alumnat de primer d’ESO A

Trobem que la sortida va ser molt enriquidora per a tots ja que vam conèixer millor els nostres tutors i tutores. Al principi molts de nosaltres teníem un poc de vergonya de parlar amb els tutors però en pujar a l’autobús tot va canviar. Allí vam començar a parlar i a conèixer-nos millor.

Quan vam arribar al delta de l’ebre ens vam preparar per pujar a les piragües. Anàvem en parelles o de tres en tres. Vam entrar a l’aigua i vam començar a remar. Alguns de nosaltres vam caure (alguns ens vam tirar perquè volíem refrescar-nos!) o vam anar cap a les herbes ja que era un poc complicat remar. Va ser molt divertit!!

Després vam fer l’observació d’ocells i també ens va agradar! Finalment vam tornar cap a l’institut.

Alumnat de primer d’ESO C

L’alumnat de 1r i 3r d’ESO de l’institut Sòl-deRiu d’Alcanar, el dia 11 d’octubre, ens ho vam passar molt bé en la sortida conjunta que vam fer al Delta de l’Ebre dins delprojecte Tutoria entre iguals (TEI), acompanyats per les tutores i els professors deducació física.

La finalitat daquest projecte és facilitar el procés dintegració dels alumnes que arriben al centre, crear un referent (tutor/a) per afavorir la comunicació i lassessorament entre iguals a fi de gestionar positivament els conflictes escolars, ja que els alumnes de 3r fan de tutors dels de 1r.

La jornada va consistir en un passeig en caiac per parelles o trios pel marge dret del riu Ebre; alguns vam caure a laigua accidentalment, mentre que daltres shi van tirar de cap i després vam anar al mirador de La Tancada on vam poder veure els flamencs de ben prop.

Ha estat la primera sortida que hem fet i esperem que nhi hagi moltes més, ja que aquestes activitats conjuntes ens ajuden a consolidar els nexes amb els nostres tutors mentre gaudim de lentorn.

Alumnat de tercer d’ESO C

En general, l’alumnat de 3r ESO C opina que la sortida al Delta de l’Ebre ha tei delta4sigut positiva i satisfactòria. Els ha servit per conèixer millor als alumnes que tutoritzen a través d’una activitat molt dinàmica i motivadora, idònia per crear vincles: el recorregut amb caiac. D’altra banda, consideren que l’observació d’ocells ha estat avorrida, principalment degut a que no van veure diversitat d’ocells i a més, la majoria no portaven binocles.

Finalment, des del propi centre valorem molt positivament aquest projecte i esperem que tingui bona acceptació per part de tota la comunitat educativa la qual cosa farà que sigui sostenible en el temps. En el segon trimestre continuarem realitzen activitats similars per consolidar la Tutoria Entre Iguals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>