Internet segura i bons usos digitals

Internet és un espai virtual ple d’oportunitats on podem aprendre o comunicar-nos. Per  també hi ha alguns riscos i perills, i és per aix  que cal establir uns consells de seguretat que hem de conèixer per evitar problemes.

El curs 2014-2015 vam començar el projecte Internet Segura De Tu a Tu, amb el suport dels Mossos d’Esquadra i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

La idea principal és que joves de 3r d’ESO, durant el 1r trimestre, rebessin una formació per part de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i de les Xarxes Socials que després van transmetre als companys més joves del centre, els alumnes de 1r d’ESO.

Actualment, aquests alumnes-formadors ja són a 4t d’ESO i alguns cursen la matèria d’Informàtica, per aquesta raó hem donat continuïtat al projecte Internet Segura De Tu a Tu. Els alumnes han generat uns tallers per orientar els alumnes de 1r d’ESO amb informacions sobre l’ús responsable d’Internet i amb vídeos de sensibilització sobre els principals problemes derivats d’un mal ús d’Internet per fer-los reflexionar d’una manera molt eficaç sobre aquestes problemàtiques.