Ens adherim a la jornada internacional contra la LGTBIFÒBIA

Amb motiu del dia internacional contra la LGTBIFÒBIA, 17 de maig, el Rocagrossa ens manifestem públicament contra els fets d’intolerància, discriminació o rebuig a

Lesbianes, Gays, Bisexuals i Transexuals per raons d’orientació sexual o identidad de gènere.

 

Des de la Comissió de Coeducació i Igualtat de Gènere del Rocagrossa, hem convidat a tot el personal docent del nostre institut a

escollir entre cinc propostes de treball per donar visibilitat entre el nostre alumnat a aquest col·lectiu que normalment ha de conviure amb molts tabús.

 

El propòsit d’aquestes actuacions no prescritives és prendre partit en el deure que tenim com a professionals de continuar educant en el respecte i la inclusió de totes les persones.

 

Recordeu que seguint la Declaració contra la LGTBIFÒBIA del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies:

“Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”.

 

“El passat mes de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la llei 19/20 d’Igualtat de tracte i no discriminació, que de manera específica ratifica i dona prevalença a tots els drets reconeguts per la llei 11/2014 i a més, mitjançant el desplegament del seu reglament sancionador antidiscriminatori, garanteix un instrument específic de reparació de les víctimes i sanció de les persones o institucions infractores.”

 

Cada una de les persones que formem part d’aquesta existència tenim una sèrie de peculiaritats que són les que ens fan ser úniques i ens diferencien de la resta. Esperem que entre totes continuem treballant per canviar la nostra manera de veure aquesta diversitat humana.  

 

El nostre repte és obrir_nos a descobrir tot allò que ens diferencia i aliar_nos per compartir tot allò que ens uneix. 

 

“¿Cómo eres así? Eres Único. 

Eres hermoso y bello

Eres un pájaro, un ave de presa, y tu propia trampa; tu propio trono, 

tu tejado y tu suelo” (Rumi).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>