Avui finalitzem la formació digital a les famílies

MIREU MÉS FOTOS

Avui tanquem les 10 unitats formatives que hem ofert gratuïtament a les famílies, sobre noves tecnologies i gestions bàsiques. Els cursos s’han ofert entre l’AMPA del centre, l’aFFac i l’institut i gràcies a la col.laboració dels voluntaris formadors Ámparo Alonso, Francisco Pastor, Marc Santaolalla i Hugo Solschak. Moltes gràcies als voluntaris i a les famílies assistents!

@fpastorn @_hugo_sm @marcsantaolalla_ @ajuntlloret @amparoalonso4 @novaradiolloret @affac.cat

@aliancesmagnet @fundaciobofill @educaciocat

I per fi arriba el dia esperat!

El darrer 26 de maig els alumnes de 4 D que participen en el projecte europeu etwinning “Strong and Independent Women in our History” van ser els responsables de fer la presentació via zoom pels alumnes de Turquia, Paisos Baixos i Polònia. Estaven tots molt nerviosos però va sortir molt bé. Felicitats, heu demostrat molta maduresa i un bon nivell d’anglès. We’re so proud of you!!

Ja tenim els diplomes!

Els alumnes de 4  ESO A han rebut els diplomes que acrediten la seva participació en el projecte europeu Etwinning ” Words Are Crazy, Learn and Don’t Be Lazy”.. Han après embarbussaments, refranys, dites en anglès i en altres llengües europees. Han estat mesos de treball, nervis però molt  profitosos. i aquí els tenim amb els seus diplomes. Enhorabona, us ho heu guanyat!!

Beca Magnet per a la magnífica Paula

La María Paula López és una alumna del nostre institut que estudia l’itinerari social a 2n de batxillerat. Va fer el 1r de batxillerat a l’estat de Montana als EUA. Va estar en una família d’acollida d’estudiants que tenien dos fills de 10 i 5 anys que considera la seva segona família. Quan feia 4t d’ESO a l’Institut de Fenals va escollir el nostre centre perquè li va semblar el millor pels resultats acadèmics a la selectivitat i per la ràtio d’alumnes. 

La María Paula ha obtingut una beca Magnet per estudiar el doble grau de Dret i governança local que es fa a la prestigiosa Escola de negocis ESADE. És un doble grau bilingüe en què s’estudia tota la part de Governança global en anglès.

Un bon dia, la Pilar Juanhuix, coordinadora de batxillerat, en nom de l’Institut Rocagrossa, li va proposar de presentar la petició d’admissió a ESADE, en la qual, va ser acceptada. Tot seguit va iniciar el procés de beca gràcies al projecte Magnet del qual l’Institut Rocagrossa és l’únic representant a les comarques gironines. El nostre soci és el CEAB Centre d’estudis avançats de Blanes. La beca que ha obtingut li cobrirà residència i matrícula, i no és estrany amb un expedient com el seu. A l’ESO va obtenir un 9,45 de mitjana, durant els seus estudis als EUA va aconseguir un 3,8 sobre 4 i actualment té un excel·lent de totes les matèries de 2n de batxillerat. Cal afegir que va fer un Treball de Recerca excepcional sobre el moviment ocupa amb el títol Epidèmia ocupa: veritat o mite? que va ser presentat a la IX Mostra de treballs de recerca de batxillerat organitzat pel Servei educatiu de la Selva II.

Li agrada molt la història i li encanta llegir temes de política i filosofia com ara temes socials feministes i sobre la lluita LGTBI. Quant a filosofia es deleix per l’existencialisme.

Un cop acabats els seus estudis de grau voldria treballar en organismes internacionals com ara l’ONU o organismes de la Unió Europea.

Per fi tenim les fotos del dia de les sortides!!

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 1r D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 2n D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 3r D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 4t D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 1r DE BATX

Dimarts 11 de maig els alumnes van poder gaudir de la sortida prevista per al 3r trimestre. Els alumnes de 1r d’ESO van anar al barri vell de Girona a fer les llegendes de la ciutat; els de 2n van ser els més matiners, van anar a Sant Pere de Rodes. Els de 3r van anar al teatre El galliner a fer tallers teatrals i una gimcana per Girona. Els de 4t van anar a la cooperativa La fageda. Els de 1r de batxillerat es van repartir segons itineraris: uns a Empúries, uns a Girona a fer mites i llegendes, i els darrers a Cosmocaixa.

 

Tot i la previsió de pluja, vam poder fer les sortides previstes i amb satisfacció per part d’alumnat i professorat.

Teatre per als de 4t!

Divendres 14 de maig a les 11.35 els alumnes de 4t  van poder gaudir d’una obra de teatre que adaptava i reinterpretava algun del mites clàssics més coneguts. El teatre havia estat organitzat pel departament de castellà. La companyia lloretenca La caravana de les arts va complir totes les expectatives fins al punt que el col·loqui es va allargar 20 minuts més del temps previst.

L’hort de l’Aula Oberta

L’ hort del Rocagrossa ja comença a donar els seus fruits!  Els de l’Aula Oberta  l’han treballat amb esforç i ara volen compartir amb el professorat els excel·lents resultats. Podeu adquirir els productes totalment ecològics a la sala de professors o per encàrrec. A què espereu?

🌎✈ Seleccionats Erasmus’21 ✈🌎

📢 Ja tenim aquí l’assignació de les beques ERASMUS PLUS. Després de les diferents parts del procés: de la inscripció, la presentació de la documentació, el criteri intern i les entrevistes realitzades el passat dijous, la puntuació final queda així:

Felicitats a tots els candidats seleccionats!!! Llegiu bé el document.

Aquells alumnes que vulgueu renunciar a la beca, poseu-vos en contacte amb la coordinadora: raquel.palou@iesrocagrossa.cat

Als què heu quedat en llista d’espera, penseu que el curs que ve tenim places demanades, sereu els primers dels següent procés de selecció, així que no us desinfleu!!

Heu triat obrir una porta que de ben segur us aportarà una experiència inoblidable. Que comenci l’aventura…..