De flor en flor!

Ahir, uns quants privilegiats del Rocagrossa, aprofitant l’esclat de la primavera, vam anar a passar el matí al Jardí Botànic de Barcelona. De flor en flor, vam descobrir-hi el vincle doblement beneficiós entre els insectes i les flors, i vam anar extraient totes les idees relacionades amb el fenomen de la pol·linització i la gran diversitat d’insectes pol·linitzadors que intervenen en aquest procés, així com prendre consciència del paper fonamental de la relació entre insectes i flors per a garantir, entre altres aspectes, bona part de l’alimentació que consumeix l’ésser humà i altres serveis ecosistèmics.

Text i foto a càrrec de la Nadia El Fatimy

Acte educatiu sobre l’FP DUAL

Benvolgudes i benvolguts,

El dimarts 20 d’abril, al Teatre Municipal de Lloret de Mar, hem organitzat una activitat educativa i de difusió de l’FP DUAL, on tractarem tres objectius clars:

  • Donar a conèixer l’FP DUAL
  • Incentivar l’emprenedoria de l’alumnat
  • Parlar de l’afectació de la covid-19 al sector empresarial a l’esport

Us adjuntem el díptic amb l’horari de l’acte. L’activitat s’iniciarà a les 9 del matí i finalitzarà a les 13 h.

En aquest acte estan convidades empreses vinculades a l’activitat física i l’esport, així com hotels de la província de Girona, per continuar
generant un vincle entre empresa, el nostre alumnat i el centre educatiu. També pot assistir qualsevol docent que estigui interessat a rebre informació sobre els temes de la jornada.

Inscripció a l’activitat  fins a divendres 16 d’abril.
  • L’aforament del Teatre està limitat per les mesures preventives de la covid-19, per la qual cosa respectarem l’ordre d’inscripció.
  • Complint amb les mesures preventives, en el descans no es podrà fer “coffee break” i caldrà que tothom torni a seure en el mateix seient assignat. Però sí s’entregarà un petit “brunch” a la finalització de l’acte.

Procés selecció Erasmus. Entrevistes

Ja tenim el llistat d’admesos a la següent fase de la convocatòria d’Erasmus+ del curs 2020-21 per alumnes de Formació Professional de Grau Mitjà i Grau Superior.

Document d’admesos i exclosos al procés de selecció Grau Mitjà

Document d’admesos al procés de selecció de Grau Superior

Prepareu l’entrevista, és la vostra carta de presentació, veniu relaxats i amb ganes d’explicar què us ha mogut a inscriure-us en aquesta aventura i què n’espereu d’ella.

Recordeu la data: 20 Abril 2021

Bona sort a tot@s!

Jornada lúdica del 26 de març

MIREU MÉS FOTOS

Divendres 26 de març l’alumnat d’ESO va gaudir d’activitats organtizades per alumnes de cicles formatius i de 1r de Batxillerat. Els de 1r d’ESO participaven en una gimcana en anglès que havien preparat els alumnes de 1r de batxillerat. Els alumnes de 4t, van anar a fer el camí de ronda fins a cala Canyelles on van fer un seguit d’activitats i jocs preparats pels alumnes del cicle superior de Condicionament físic. Els de 3r van fer pàdel i activitats lúdiques i    esportives dirigides pels alumnes d’EAS,  els de 2n  van fer jocs a la platja i al Molí organitzats pels alumnes del 2n cicle d’EAS.

Després de les limitacions provocades per la pandèmia, els alumnes van poder gaudir d’un dia distès i a l’aire lliure. El dia no va acompanyar gaire, però va valdre realment la pena.

Luces de bohemia

Mireu més fotos

Divendres 19 de març a 5a i 6a h els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van poder gaudir de l’obra de teatre Luces de bohemia representada per  la companyia lloretenca La caravana de les arts.

L’obra, que entra a selectivitat per la matèria de llengua castellana va ser adapatada i va tenir una hora de durada. Al final de la representació els actors van respondre les curiositats dels alumnes.

Luces de bohemia és una obra teatral de Ramón María del Valle-Inclán. L’obra narra les últimes hores de la vida de Max Estrella, un «hiperbòlic andalús, poeta d’odes i madrigals» ja ancià, miserable i cec que va gaudir en algun moment de cert reconeixement. En el seu pelegrinatge per un Madrid fosc, tèrbol, marginal i sòrdid, l’acompanya don Latino de Hispalis i li donen la rèplica alguns altres personatges de la bohèmia madrilenya de l’època. En els seus diàlegs s’aboquen de forma magistral crítiques a la cultura oficialista i a la situació social i política d’una Espanya condemnada a no reconèixer els seus genis.

Alumne plurilingüe del 3r trimestre

 

Vols ser l’alumne plurilingüe del 3r trimestre? Hi havies participat, però no ha pogut ser. Ja saps què cal millorar?

Doncs ànims i a participar-hi. Deixa un comentari en aquesta mateixa entrada indicant nom, cognoms  i curs i explica’ns quelcom sobre una de les teves llengües familiars: nombre de parlants, a quina família lingüística pertany, on es parla…

Si vols també, pots parlar d’alguna llengua que t’interessi.

Tens temps fins al 29 d’abril. Recorda que deixant el comentari només ets candidat, per ser alumne plurilingüe del trimestre cal demostrar la fluïdesa lingüística dia a dia.

 

Som Magnet!


Benvolgudes famílies,

Us volem transmetre una molt bona notícia.

Durant aquest curs, el centre ha presentat la seva candidatura per formar part del Projecte Magnet. El projecte està promogut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

La presentació de la candidatura ha comptat amb el suport de la inspecció educativa, dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Avui ens han comunicat oficialment que serem centre Magnet. Som l’únic centre escollit aquest curs a Girona i el primer centre de secundària de Girona que formarà part d’aquest ambiciós projecte.

En els següents enllaços podeu conèixer una mica més del projecte:

https://fundaciobofill.cat/magnet-aliances-lexit-educatiu

https://magnet.cat/

Tota la comunitat del Rocagrossa estem treballant i sereu informats de les novetats.

Aquest projecte, juntament amb la nostra entrada en el Projecte de Qualitat i Millora Contínua, que es va confirmar el passat mes de juny, seran dues eines molt potents de consolidació de tot allò que estem fent bé en el nostre centre i de transformació d’allò que podem millorar.

Concurso Jóvenes Talentos – Fundación Coca Cola

El divendres 12 de març, els alumnes Max Moruno, Clara Tomaszek, Cristina Minguella, Naia Cáceres i Kaylanne Nascimento, de 2n d’ESO, van participar a la 60ena edició del “Concurso de Jóvenes Talentos” de la Fundación Coca-Cola.

És un concurs que està pensat per a tots aquells joves a qui els agradi la lectura, l’escriptura i que tinguin una gran imaginació. Enguany, la redacció s’ha realizat de manera telemàtica i ha tingut com a títol: “El encuentro”.

Esperem que els nostres alumnes obtinguin un bon resultat, i si més no, que hagin passat una bona estona creant les seves històries.