Avui signem el conveni amb el CEAB!

Avui dimecres 20 d’Octubre es presenta l’aliança entre el nostre institut i el CEAB-CSIC.
Ens acompanyarà el director del CEAB, Emilio Ortega, el director general d’Innovació, Joan Cuevas, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, el director de  la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín i també director dels serveis territorials d’educació a Girona Adam Manyé, el regidor d’educació  de l’Ajuntament de Lloret i més professionals del projecte.

 

Quin teatre que ens espera!

 

L’alumnat de 3r d’ESO com a activitat de servei a la comunitat comença a introduir-se en el mon de la interpretació. Guiats pel professor de música Jordi Perales i Carles Romero, del departament d’Orientació, amb la col·laboració de la professora de català Eva Arderiu,  fan el primer tastet del que suposa posar-se en la pell d’un actor. Es veu la il·lusió, se sent l’empenta, es flaira les ganes.

L’activitat pinta bé i esperem que el públic de les obres gaudeixin de l’espectacle que es farà més endavant.

Un bon comiat, a un gran docent i millor persona

MIREU MÉS FOTOS

Divendres 8 d’octubre tot estava ben rumiat per fer una sorpresa a en Miquel Àngel Casasnovas, un docent molt estimat al centre. I no era per menys, en Miquel Àngel es jubilava dilluns 11 d’octubre. A partir de les dues del migdia el gimnàs es va començar a omplir de persones que l’estimen de debò: exdocents, exalumnat, exdirectors,  amics, membres de l’AMPA,  docents i alumnat del centre.

Cap a dos quarts de tres l’alumnat que actualment, fa 3r i que l’any anterior van tenir en Miquel Àngel com a tutor o professor de socials es van dirigir cap a l’aula on estava fent classe per fer-li un passadís honorífic que li havia de marcar el camí cap al gimnàs, lloc destinat per a l’homenatge. A tres quarts menys cinc de tres sonava Sabina per megafonia, el cantautor preferit d’en Miquel Àngel. La música indicava l’inici de l’acte de comiat.

Al gimnàs s’hi va projectar un vídeo commemoratiu dels anys que va passar l’homenatjat al Rocagrossa, s’hi van fer els discursos i se li va fer lliurament d’un obsequi del centre.

En Miquel Àngel va estar treballant al Rocagrossa des de l’any 1998, com  a professor de socials i Història i 5 anys com a director, han estat un anys de dedicació a l’alumnat i a l’ensenyament de les socials sempre amb un esperit obert i ànim positiu.  

Amb aquest acte senzill, però tan emotiu i sincer vam poder donar les gràcies a la seva dedicació i anys de servei a l’institut i a la vila de Lloret.

Carta a tot el Rocagrossa. Sempre amb vosaltres. Gràcies

 

Benvolguda gent del Rocagrossa,

Fa 23 anys vaig arribar a aquest institut, quan l’edifici estava situat a la plaça del carrusel, on ara hi ha la biblioteca municipal, i  dilluns, 11 d’octubre, serà el darrer dia que exerciré de professor, em jubilo. I no vull  marxar del centre sense escriure unes paraules de comiat i agraïment.

Ni en els millors dels meus somnis podia imaginar que estaria tant de temps en aquest institut i, a més, haver estat tan feliç del primer al darrer dia. Perquè he arribat a  aquest darrer dia en “plena forma” professional. Durant tot aquest temps he treballat motivat, gaudint del contacte amb l’alumnat i amb els companys, he procurat sempre transmetre un missatge positiu i de confiança en un mateix,  he intentat ser sensible a les dificultats de molts alumnes i famílies que he conegut i m’he entregat en cos i ànima a aquesta tasca tan meravellosa que és la d’estar a prop de  nois i noies que comparteixen amb mi part de la seva adolescència.

Al llarg de tota la meva carrera professional he fet classes a diferents centres i poblacions. Al Rocagrossa hi vaig arribar per casualitat. De seguida vaig sentir alguna cosa especial i aquí vaig fer arrels fins el final.  Des de diferents responsabilitats, he treballat per tal de fer del nostre institut un lloc del que sentir-nos orgullosos, un lloc on els pares i mares deixessin confiats el seus fills, on l’alumnat se senti estimat alhora que exigit i on els companys, professors i PAS, d’una gran qualitat humana i professional, treballéssim plegats per aconseguir-ho.

He estat privilegiat i molt afortunat per haver triat aquesta professió tan especial, per haver pogut treballar al Rocagrossa, per haver-vos conegut. Em porto una motxilla carregada amb mil records de viatges, de somriures, d’abraçades, de plors, d’algun crit, d’emocions, en definitiva de viure la vida. A tots vosaltres moltes gràcies perquè entre tots m’heu fet sentir acollit i respectat. L’institut i totes les persones que en formeu part estareu sempre al meu cor. Sempre  seré un rocagrossa. Us estimo i us estimaré.

Fins aviat!

Miquel Àngel Casasnovas

Comencem les xerrades a tutoria

Els alumnes de 4t van poder escoltar la xerrada sobre violència masclista prevista en el programa tutorial de l’institut. Ho van fer dilluns, 4 i dimarts 5 d’octubre. La conferència va anar a càrrec de la Carme, professional dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes. Els alumnes van participar activament i van considerar l’activitat com a molt interessant.

Anima’t a ser l’alumne plurilingüe de la teva aula!

Vol ser alumne plurilingüe del 1r trimestre? Vols aconseguir mig punt extra en la nota trimestral de català, castellà, anglès, francès i italià? Per ser candidat/a només has de deixar un comentari en aquesta entrada del web i dir-nos dues frases fetes en llengües diferents i explicar-nos què volen dir.

Per exemple en català usem “agafar el bou per les banyes” quan volem dir que cal encarar decididament una situació negativa. En italià diuen “piano piano si arriva lontano” per indicar que a poc a poc es progressa.

Recorda de dir-nos nom, cognoms i curs. Tens temps fins al 4 de novembre.

Atenció!! Últimes places!!

DOSSIER INFORMATIU CICLE FUTBOL

DOSSIER INFORMATIU CICLE SALVAMENT I SOCORRISME (SOS)

T’has quedat a les portes d’entrar a un cicle de grau mitjà o superior de la família d’activitats físiques i esportives?
No saps què estudiar aquest curs?

Apunta’t a un dels ENSENYAMENTS ESPORTIUS que impartim al centre?

IMPORTANT:

Per cursar un dels ensenyaments esportius t’has d’inscriure i formalitzar el pagament a la prova específica.

ÚLTIM DIA 13 DE SETEMBRE

INSCRIU-TE A LA PROVA ESPECÍFICA

La inscripció per a aquests ensenyaments es portarà a terme entre els dies 1 i 13 de setembre de 2021

CEE – Tècnic/a d’esports en Futbol
CEE – Tècnic/a d’esports en Salvament i Socorrisme

ENCARA QUEDEN PLACES!!!

Felicitats, Maria Paula!! :)

Ahir vam rebre al centre la felicitació perquè una de les nostres alumnes ha obtingut una qualificació superior a 9 a les PAU (selectivitat) d’aquest any.

Les notes no ho són tot, però sí que reflexen, en una petita part, el treball dels alumnes i docents.

Felicitats Maria Paula!! T’ho mereixes!! 🙂 🙂

Estades immersió lingüística a la Vall de Núria

MIREU MÉS FOTOS

20 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Rocagrossa participen del 5 al 9 de juliol a unes estades d’immersió lingüística en anglès finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE).

Les famílies poden veure les activitats que han fet al llarg del dia consultant al blog de Xanascat, on cada dia al vespre pengen un post.

Benvingut partner! Benvingut CEAB! :)

MIREU MÉS FOTOS

Avui dimarts 29 de Juny hem tingut claustre conjunt amb els científics del nostre partner (el CEAB) per tal de pensar i planificar el proper curs. Recordeu que el CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes) és el nostre partner del projecte Magnet, del que en formem part des d’aquest curs i durant els propers 4 anys.