Som Magnet!


Benvolgudes famílies,

Us volem transmetre una molt bona notícia.

Durant aquest curs, el centre ha presentat la seva candidatura per formar part del Projecte Magnet. El projecte està promogut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

La presentació de la candidatura ha comptat amb el suport de la inspecció educativa, dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Avui ens han comunicat oficialment que serem centre Magnet. Som l’únic centre escollit aquest curs a Girona i el primer centre de secundària de Girona que formarà part d’aquest ambiciós projecte.

En els següents enllaços podeu conèixer una mica més del projecte:

https://fundaciobofill.cat/magnet-aliances-lexit-educatiu

https://magnet.cat/

Tota la comunitat del Rocagrossa estem treballant i sereu informats de les novetats.

Aquest projecte, juntament amb la nostra entrada en el Projecte de Qualitat i Millora Contínua, que es va confirmar el passat mes de juny, seran dues eines molt potents de consolidació de tot allò que estem fent bé en el nostre centre i de transformació d’allò que podem millorar.

Un altre premi de Sant Jordi 2020

Encara ara repartim els premis de sant Jordi 2020. L’afortunada en aquest cas és la Lucía Iglesias, que va guanyar el premi Sant Jordi en la categori de 3r d’ESO. Havia de fer una tira còmica.

Ha rebut la novel·la La noia invisible de Blue Jeans. Blue Jeans és el pseudònim de Francisco de Paula Fernández, el qual va néixer a Sevilla i va viure fins als divuit anys a Carmona. És un dels autors espanyols amb més seguidors a les xarxes socials. Llicenciat en Periodisme, actualment viu a Madrid.

L’èxit de la seva primera novel·la, Cançons per a la Paula, el va convertir en un referent de la literatura juvenil. Més tard van arribar dues novel·les més, Saps que t’estimo? i Fes-me callar amb un petó.

Continua l’esforç anti-COVID19

Dimecres, 20 de novembre el professorat i membres del PAS de l’institut van tenir l’oportunitat de fer-se la prova PCR a fi de detectar algun cas assimptomàtic. Es van fer ells mateixos les proves PCR a partir d’automostres. Les proves d’automostra consisteixen a l’autopresa de mostra per a PCR mitjançant frotis nasal.

Els guanyadors del Talent Show

Dilluns 21 de desembre vam organitzar un concurs de talents en format telemàtic. Van participar-hi alumnes d’ESO i batxillerat: van cantar, ballar, tocar el piano. Un concurs molts renyit. El guanyador va ser Guillem Costa de 3r d’ESO que ens va demostrar els seus dots com a cantant i Max Moruno de 2n d’ESO que va tocar una peça en piano.

Tallers de Nadal 2020

Mireu més fotos

Dilluns 21 de desembre vam organitzar els tallers de Nadal, com fem cada any. Aquest any els tallers es van organitzar segons el grup estable i per tant, els alumnes no va tenir un ventall d’opcions tan ampli com en altre anys. Tot i així els tallers van funcionar molt bé i van ser una bona manera d’acabar el darrer dia de curs abans de les vacances de Nadal.

Tornada a l’aula després de les vacances de Nadal

Castellano   Français  English  عربى

Benvolgudes famílies,

Desitgem que la vostra entrada d’any hagi estat molt bona. I sobretot que esteu molt bé de salut.

Dilluns 11 tornem a les classes:

  • A l’ESO les classes es mantindran sessions presencials 100 %.
  • A batxillerat seguirem el Pla C 80-20, tot l’alumnat presencial 4 dies i 1 dia telemàtic i asincrònic.
  • A cicles formatius es mantindrà el mateix model amb què es van finalitzar les classes al desembre.

Cal recordar que l’alumnat NO pot assistir al centre si:

  • Tenen símptomes compatibles amb la covid-19 o estan esperant resultats de proves diagnòstiques de la covid-19.
  • Tenen contacte directe amb algú amb símptomes compatibles amb la covid-19 o que estigui esperant resultats de proves diagnòstiques de la covid-19

Si el vostre fill o la vostra filla es troba en alguna d’aquestes situacions, no ha de venir al centre i és convenient que ho informeu al tutor/a corresponent a través de correu electrònic.

Tingueu en compte també que aquests dies, tot i la fred que fa, que continuarem aplicant les instruccions del Departaments d’Educació i de Salut i ventilarem tots els espais com a mesura preventiva, per això és important venir ben abrigat al centre.

Comprovació símptomes Covid

Cuideu-vos molt! Tingueu molta cura. Fins aviat.

Més alumnes plurilingües!

 

En data d’avui ja esteu fora de termini: no podrem tenir-vos presents com a candidats. Segur que el 3r trimestre hi participareu a temps.

 

T’has quedat amb ganes de ser l’alumne plurilingüe de la teva classe? Encara t’ho posem més fàcil, explica’ns amb 5 línies en quins moments parles una llengua que no és la materna o familiar. Explica’ns les situacions en què parles diferents llengües, si és possible, fora de l’escola. 

Respon en la mateixa web, en l’apartat Deixa un comentari. Digues nom, cognom i curs! Tens temps fins a l’11 de febrer. Un cop hagis deixat el comentari recorda que només ets candidat, guanya’t el mèrit demostrant les teves habilitats plurilingües. Fes-te sentir!

Les entrevistes impossibles!

Ermessenda (Mini Serie) 2dvd: Amazon.es: Lluis M. Guell, Lluis M. Guell: Cine y Series TV

 

Durant el curs 2019/20 els alumnes de 2n d’ESO del grup 5 de l’assignatura de Socials que conduïa Narcís Marquès van imaginar una entrevista amb un personatge de la història catalana, en un plató de la televisió i en un programa de l’estil “Sálvame” . La idea va sortir força reeixida… No us les perdeu.

Tornem a ajudar als Reis d’Orient!

Mireu més fotos

Com cada any els tres Reis d’Orient ens demanen un cop de mà. Sempre cal fer una bona selecció per trobar els millors patges reials. Enguany els escollits són Rosen Kostov i Pol Rodríguez de 4t B i Yaya Barry de 2n C. Durant tot el matí del divendres 18 de desembre han estat a l’Escola Àngels Alemany rebent les cartes i veient la cara d’il·lusió de la mainada.

Aquest any la visita s’ha hagut de fer amb una mica més de distància de la desitjada a fi de tenir present totes les mesures de protecció previstes per la situació de Covid.