Anima’t a ser l’alumne plurilingüe de la teva aula!

Vol ser alumne plurilingüe del 1r trimestre? Vols aconseguir mig punt extra en la nota trimestral de català, castellà, anglès, francès i italià? Per ser candidat/a només has de deixar un comentari en aquesta entrada del web i dir-nos dues frases fetes en llengües diferents i explicar-nos què volen dir.

Per exemple en català usem “agafar el bou per les banyes” quan volem dir que cal encarar decididament una situació negativa. En italià diuen “piano piano si arriva lontano” per indicar que a poc a poc es progressa.

Recorda de dir-nos nom, cognoms i curs. Tens temps fins al 4 de novembre.

Atenció!! Últimes places!!

DOSSIER INFORMATIU CICLE FUTBOL

DOSSIER INFORMATIU CICLE SALVAMENT I SOCORRISME (SOS)

T’has quedat a les portes d’entrar a un cicle de grau mitjà o superior de la família d’activitats físiques i esportives?
No saps què estudiar aquest curs?

Apunta’t a un dels ENSENYAMENTS ESPORTIUS que impartim al centre?

IMPORTANT:

Per cursar un dels ensenyaments esportius t’has d’inscriure i formalitzar el pagament a la prova específica.

ÚLTIM DIA 13 DE SETEMBRE

INSCRIU-TE A LA PROVA ESPECÍFICA

La inscripció per a aquests ensenyaments es portarà a terme entre els dies 1 i 13 de setembre de 2021

CEE – Tècnic/a d’esports en Futbol
CEE – Tècnic/a d’esports en Salvament i Socorrisme

ENCARA QUEDEN PLACES!!!

Felicitats, Maria Paula!! :)

Ahir vam rebre al centre la felicitació perquè una de les nostres alumnes ha obtingut una qualificació superior a 9 a les PAU (selectivitat) d’aquest any.

Les notes no ho són tot, però sí que reflexen, en una petita part, el treball dels alumnes i docents.

Felicitats Maria Paula!! T’ho mereixes!! 🙂 🙂

Estades immersió lingüística a la Vall de Núria

MIREU MÉS FOTOS

20 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Rocagrossa participen del 5 al 9 de juliol a unes estades d’immersió lingüística en anglès finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE).

Les famílies poden veure les activitats que han fet al llarg del dia consultant al blog de Xanascat, on cada dia al vespre pengen un post.

Benvingut partner! Benvingut CEAB! :)

MIREU MÉS FOTOS

Avui dimarts 29 de Juny hem tingut claustre conjunt amb els científics del nostre partner (el CEAB) per tal de pensar i planificar el proper curs. Recordeu que el CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes) és el nostre partner del projecte Magnet, del que en formem part des d’aquest curs i durant els propers 4 anys.

 

Ja podeu llegir la revista Atzavara 2021

Ja podeu fullejar la revista Atzavara 2021. Enguany l’hem fet sense la implicació de l’alumnat de 3r que feia l’optativa de revista atès que per motius de la pandèmia es van refer les optatives de 3r. Tot i això, podreu veure que segueix el mateix esperit i estructura de cada any. Esperem que us agradi. Si hi voleu fer un cop d’ull cliqueu AQUÍ

Els alumnes de 1r d’ESO acaben el projecte d’eTwinning

MIREU MÉS FOTOS

Aquest curs alumnes de 1r d’ESO han participat en un projecte europeu anomenat LOL “Lots of languages” juntament amb alumnes de Grècia, Jordània i Polonia.

L’experiència ha estat molt enriquidora i positiva. Tots hem après molt i hem creat uns productes comuns molt “xulos”: un diccionari visual, un multilingüe, diferents vídeos, hem participat de meets amb convidats molt especials i moltes activitats més que podeu veure en el link que us compartim.

Gràcies a tots per la vostra feina i KEEP GOING

WE HOPE TO WORK WITH YOU NEXT YEAR. THANKS!!!!

Avui finalitzem la formació digital a les famílies

MIREU MÉS FOTOS

Avui tanquem les 10 unitats formatives que hem ofert gratuïtament a les famílies, sobre noves tecnologies i gestions bàsiques. Els cursos s’han ofert entre l’AMPA del centre, l’aFFac i l’institut i gràcies a la col.laboració dels voluntaris formadors Ámparo Alonso, Francisco Pastor, Marc Santaolalla i Hugo Solschak. Moltes gràcies als voluntaris i a les famílies assistents!

@fpastorn @_hugo_sm @marcsantaolalla_ @ajuntlloret @amparoalonso4 @novaradiolloret @affac.cat

@aliancesmagnet @fundaciobofill @educaciocat

I per fi arriba el dia esperat!

El darrer 26 de maig els alumnes de 4 D que participen en el projecte europeu etwinning “Strong and Independent Women in our History” van ser els responsables de fer la presentació via zoom pels alumnes de Turquia, Paisos Baixos i Polònia. Estaven tots molt nerviosos però va sortir molt bé. Felicitats, heu demostrat molta maduresa i un bon nivell d’anglès. We’re so proud of you!!

Ja tenim els diplomes!

Els alumnes de 4  ESO A han rebut els diplomes que acrediten la seva participació en el projecte europeu Etwinning ” Words Are Crazy, Learn and Don’t Be Lazy”.. Han après embarbussaments, refranys, dites en anglès i en altres llengües europees. Han estat mesos de treball, nervis però molt  profitosos. i aquí els tenim amb els seus diplomes. Enhorabona, us ho heu guanyat!!

Beca Magnet per a la magnífica Paula

La María Paula López és una alumna del nostre institut que estudia l’itinerari social a 2n de batxillerat. Va fer el 1r de batxillerat a l’estat de Montana als EUA. Va estar en una família d’acollida d’estudiants que tenien dos fills de 10 i 5 anys que considera la seva segona família. Quan feia 4t d’ESO a l’Institut de Fenals va escollir el nostre centre perquè li va semblar el millor pels resultats acadèmics a la selectivitat i per la ràtio d’alumnes. 

La María Paula ha obtingut una beca Magnet per estudiar el doble grau de Dret i governança local que es fa a la prestigiosa Escola de negocis ESADE. És un doble grau bilingüe en què s’estudia tota la part de Governança global en anglès.

Un bon dia, la Pilar Juanhuix, coordinadora de batxillerat, en nom de l’Institut Rocagrossa, li va proposar de presentar la petició d’admissió a ESADE, en la qual, va ser acceptada. Tot seguit va iniciar el procés de beca gràcies al projecte Magnet del qual l’Institut Rocagrossa és l’únic representant a les comarques gironines. El nostre soci és el CEAB Centre d’estudis avançats de Blanes. La beca que ha obtingut li cobrirà residència i matrícula, i no és estrany amb un expedient com el seu. A l’ESO va obtenir un 9,45 de mitjana, durant els seus estudis als EUA va aconseguir un 3,8 sobre 4 i actualment té un excel·lent de totes les matèries de 2n de batxillerat. Cal afegir que va fer un Treball de Recerca excepcional sobre el moviment ocupa amb el títol Epidèmia ocupa: veritat o mite? que va ser presentat a la IX Mostra de treballs de recerca de batxillerat organitzat pel Servei educatiu de la Selva II.

Li agrada molt la història i li encanta llegir temes de política i filosofia com ara temes socials feministes i sobre la lluita LGTBI. Quant a filosofia es deleix per l’existencialisme.

Un cop acabats els seus estudis de grau voldria treballar en organismes internacionals com ara l’ONU o organismes de la Unió Europea.

Per fi tenim les fotos del dia de les sortides!!

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 1r D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 2n D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 3r D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 4t D’ESO

VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA DE 1r DE BATX

Dimarts 11 de maig els alumnes van poder gaudir de la sortida prevista per al 3r trimestre. Els alumnes de 1r d’ESO van anar al barri vell de Girona a fer les llegendes de la ciutat; els de 2n van ser els més matiners, van anar a Sant Pere de Rodes. Els de 3r van anar al teatre El galliner a fer tallers teatrals i una gimcana per Girona. Els de 4t van anar a la cooperativa La fageda. Els de 1r de batxillerat es van repartir segons itineraris: uns a Empúries, uns a Girona a fer mites i llegendes, i els darrers a Cosmocaixa.

 

Tot i la previsió de pluja, vam poder fer les sortides previstes i amb satisfacció per part d’alumnat i professorat.