Saps què menges?

Quina dieta promou el nostre govern? Necessitem beure llet per als ossos? Quin impacte té indústria càrnia sobre el medi ambient? El formatge és addictiu? És més beneficiosa per la salut la carn vermella o la carn a blanca? La carn és imprescindible a la dieta com font de proteïnes? Els humans som carnívors? Com podem evitar la diabetis?

Els alumnes dels dos grups de primer de batxillerat, a l’assignatura Cultura científica, han realitzat les següents pàgines web on tracten diversos aspectes sobre l’alimentació i com afecta la salut i el medi ambient:

https://elisabethroblesalu.wixsite.com/whatthehealth (1r batxillerat A)

https://estherlozanoromero.wixsite.com/whatthehealth (1r batxillerat B)

Aquest projecte s’ha desenvolupat a partir de la visualització a classe del polèmic documental What the Health (2017). El documental comença explicant l’impacte en la salut d’una dieta basada en el consum de carn, ous i productes làctics; qüestiona les pràctiques de les principals indústries alimentàries i farmacèutiques sota el vistiplau del govern i de diverses associacions de l’àmbit de la salut; i acaba promovent una dieta vegana.

Un cop vist el documental, els alumnes han triat aquells aspectes que més els ha cridat l’atenció i, a partir d’una recerca d’informació científicament contrastada, han aprofundit en cadascun d’ells.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>