Apadrinem el nostre patrimoni

Des del passat curs 2014-15, el nostre Institut forma part del projecte impulsat pel Departament d’Ensenyament Apadrinem el nostre patrimoni . Aquest projecte es basa en la idea de l’apadrinament d’un element del patrimoni monumental, del patrimoni cultural immaterial o del patrimoni natural, per part d’un centre educatiu.

El projecte des d’un punt de vista pedagògic, facilita que l’alumnat assoleixi les competències bàsiques del coneixement artístic, social, cultural, científic i històric, en promoure la utilització, per part del professorat, d’una metodologia activa, en la qual l’alumne és el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.

L’apadrinament implica que el centre educatiu inclogui en el seu Projecte Educatiu de Centre el coneixement i l’estudi d’un element patrimonial del seu entorn  local o comarcal com a centre d’interès per a un o tots els seus nivells educatius.  El nostre Institut ha apadrinat el monument local que podeu veure a la imatge:  l’ Edifici de l’Escola de la Colònia Güell i Casa del Mestre, construït per l’arquitecte modernista Francesc Berenguer i Mestres entre els anys 1910 i 1911.

El Departament de Socials de l’Institut oferta a l’alumnat la possibilitat d’aprofundir amb la història i el futur de l’edifici mitjançant el Projecte de Recerca de 4t d’ESO. El curs passat, dos grups van escollir fer aquest projecte i enguany ho han escollit dos grups més.

L’equip docent estem molt satisfets i satisfetes de formar part d’aquest projecte, ja que compartim la idea que conèixer el patrimoni local és important per fomentar la implicació de l’alumnat en el territori i la societat i, en darrer terme, per promoure l’exercici d’una ciutadania crítica i responsable.