Aniversari d’internet ??

Un dia com el 12 de març, fa 30 anys, gràcies a Tim Berners-Lee (un home Britànic i molt curiós) va néixer la World Wide Web o www.

Sir Timothy John «Tim» Berners-Lee, nascut a Londres el 8 de juny de 1955, és un enginyer informàtic britànic. Al 1989 amb un grup d’investigadors va desenvolupar el projecte World Wide Web. El 2007, va quedar en primer lloc a la llista dels cent millors genis vius del diari The Daily Telegraph.

Tim tenia 33 anys quan treballava en un gran laboratori de física nuclear com a enginyer de software. Per fer-los la vida més fàcil als seus companys a l’hora de compartir la informació de qualsevol projecte, va imaginar-se “una gran base de dades d’hipertext amb enllaços mecanografiats”, anomenada ‘Malla’.

La web, que aviat va revolucionar la vida, ja fa 30 anys que existeix, així doncs va iniciar l’era de la informació. Avui dia, hi ha gairebé 2.000 milions de llocs web en línia, que s’utilitzen per tasques, jocs, vídeos, xarxes socials, música online i streaming, entre d’altres.