El nostre equip de robòtica “White Raven” torna a classificar-se per a la final nacional

El passat dissabte, 8 de febrer, l’equip de robòtica  de l’Institut –White Raven– va tornar a aconseguir una gran fita: Classificar-se, per segon any consecutiu, per a la fase final nacional del torneig de la FIRST LEGO League

Enguany el repte triat s’anomena CITY SHAPER (per tal d’observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, a la vegada que es plantegen solucions innovadores per a construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps).

La fase local es va desenvolupar a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), al Campus Diagonal-Besòs de la UPC, amb la participació de 16 equips. Us animen a que consulteu la nota de premsa de la UPC d’aquest esdeveniment. 

Aconseguir que el jurat li atorgués el “premi Fundació Scentia al Guanyador” (i per extensió la  classificació per a la fase final nacional) no va estar una tasca gens fàcil. Per optar a aquest premi el jurat va valorar, en conjunt, diferents aspectes:

  • El comportament i el disseny del robot: La realització de les proves (apartat en el qual varen obtenir la millor puntuació i el 1r premi però que, per si sol, no garanteix guanyar el torneig), la programació i el disseny del robot. 
  • El projecte d’innovació: Consistent en desenvolupar un projecte relacionat amb el repte plantejat. El nostre equip ha presentat i defensat, davant del tribunal de l’UPC, una cadira de rodes “low-cost” i imprimible en 3D (tant els elements plàstics com els elements d’alumini) per tal de millorar la mobilitat en diferents tipus de terreny.  
  • El treball dels valors, potenciats per la FIRST LEGO League, que l’equip ha sintetitzat en “Col·laboració, Inclusió, Innovació, Impacte i Descobriment. En aquest aspecte han  desenvolupat diverses actuacions com ara: recollida solidària de joguines per a la fundació Joia, xerrades als centres de primària, tallers de robòtica per l’alumnat de CFGM d’SMX,  col·laboració amb altres equips de la lliga en la resolució mútua de problemes (videoconferències en anglès -via  Skype- i/o reunions presencials: Legends, Dark Force, Trans4league) i tot això sempre compartit a les xarxes socials. 

A la final nacional (que es desenvoluparà a Santa Cruz de Tenerife els dies 28 i 29 de març) l’Adriana, l’Aitor, l’Alejandro, el Jan, el Joan, la Mar, el Miquel, la Sofia, la Teresa i la Vera aniran acompanyats/des pel seu entrenador el Marc Gómez (professor de Tecnologia de l’Institut), la Berta Brunet (segona entrenadora, alumna de 1r de Batxillerat) i el Dani Horta. 

Aquest any tornaran intentar aconseguir el gran repte: “obtenir una de les places per a les finals internacionals” (l’edició anterior, del 2019, van estar a punt d’aconseguir-ho amb el 2n premi   Strategy & Innovation).

Molts ànims per a la fase final i nostra més cordial enhorabona per tot el que heu aconseguit.

 

Comunitat educativa de l’INS Joan d’Àustria