Comunicat a les famílies respecte a la vaga general convocada pel dia 8/11/2017

Benvolgudes famílies de l’alumnat del centre

El dia 19 d’octubre l’organització Intersindical-CSC va convocar diversos dies de vaga general, pels dies compresos entre el 30 d’octubre i el 9 de novembre de 2017. Aquestes convocatòries s’han anat desconvocant, de manera puntual, per part del sindicat convocant, mantenint activa la convocatòria de vaga general pel dia 8 de novembre de 2017.

A aquesta convocatòria, del dia 8 de novembre de 2017, s’hi han adherit altres organitzacions sindicals com USTEC·STEs i CGT.

Els serveis mínims marcats per aquesta convocatòria venen determinats per l’ORDRE TSF/ /2017, de 26 d’octubre, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar a la Comunitat Autònoma de Catalunya durant la convocatòria de vaga general convocada des del dia 30 d’octubre fins al dia 9 de novembre de 2017, que indica:

“1.14 Centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants:

Una persona de l’equip directiu per centre de treball, entenent-se com a tal la persona titular de la direcció, del cap d’estudis, de la secretària o de la coordinació pedagògica del centre. A més del personal esmentat:

Per a l’ensenyament infantil i primària (de 3 a 12 anys): 1 docent per cada 6 aules.

Per als centres d’educació especial (de 3 a 16 anys): 1 docent per cada 4 aules.

Per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries: un terç del personal.

Per a llars d’infants: un terç de la plantilla.”

Aquests serveis mínims han estat publicat al BOE, mitjançant la Resolución de 27 de octubre de 2017.

Com a director de l’institut he de comunicar-vos que durant la convocatòria de vaga del dia 8/11/2017:

  • El centre complirà amb els serveis mínims i per tant romandrà obert amb (com a mínim) el personal indicat en el paràgraf anterior.
  • L’adhesió, o no, del personal del centre (professorat i PAS) a la convocatòria, serà a títol individual i per aquest motiu, en aquests moments, no puc indicar-vos la repercussió que tindrà en el servei. Com ja sabeu a una convocatòria de vaga els treballadors poden decidir adherir-se fins a l’últim moment, sense necessitat de comunicació prèvia a la direcció del centre.
  • Si l’adhesió a la convocatòria de vaga fos alta, no es podrà garantir el desenvolupament de  les activitats d’ensenyament-aprenetatge habituals (horaris de grups-classe i activitats de centre).  

D’altra banda els sindicats d’estudiants també han convocat mobilitzacions i concentracions, per aquesta data, acollint-se al dret de reunió que l’alumnat té a partir del 3r curs d’ESO. A l’alumnat que (a partir de 3r d’ESO) així ho ha manifestat, se’ls ha lliurat el document d’autorització estàndard que han de portar al centre abans de l’inici de la jornada lectiva del dia 8 de novembre de 2017.

En aquesta web, del centre, es comunicarà qualsevol tipus de canvi respecte a la convocatòria.

 

Salutacions cordials

Martín Martín

Director de l’INS Joan d’Àustria

 

Més informació respecte a les convocatòries i la resolució de serveis mínims:

http://www.intersindical-csc.cat/2017/11/03/la-intersindical-csc-convoca-vaga-general-pel-proxim-dimecres-8-de-novembre-de-moment/

http://www.sindicat.net/2017/novembre/vaga/comunicat.php

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12665#.WgGpJFvWyUk

http://www.sindicatdestudiants.net/

http://www.sepc.cat/

http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2017-12354