PASSIR: tercer d’ESO i l’educació sexual

ramonturroAquest mes de gener els nois i noies de tercer d’ESO han participat en el Programa d’Atenció sobre Salut Sexual i Reproductiva (PASSIR) que ofereix el districte. Tres dimarts diferents, un dia cada grup de tercer, van anar al CAP de Ramon Turró, on una noia que es deia Meritxell els va dinamitzar la xerrada-taller.

 

 

 

En primer lloc els va demanar que diguessin la primera paraula que els passés pel cap en sentir la paraula “sexe”, i a partir d’aquí van anar fent un llistat amb la participació de tothom. Un cop acabat, van començar a aprendre. Primer van parlar de l’aparell reproductor masculí i després del femení, de malalties de transmissió sexual, de la SIDA, dels embarassos no desitjats… La majoria de nois i noies ja sabien moltes coses sobre aquest tema, però com ells mateixos van comentar,  mai va malament que una persona que es dedica a això els en faci una xerrada, perquè el que diu és la veritat i, a més, poden preguntar qualsevol dubte en confiança, ja que els professors esperaven fora.

Per acabar, van aprendre a posar un preservatiu a un penis de plàstic, i van riure molt, perquè un parell de companys van fer de conillets d’índies voluntaris. També els van explicar que qualsevol CAP els podia facilitar preservatius sense compromís i sense que els preguntessin el nom. Allà també poden demanar la píndola del dia després si és que han tingut un ensurt o descuit.

Finalment, dues professores els van anar a recollir per acommpanyar-los a l’institut, on van continuar amb les classes habituals.

Ariadna TB