Els alumnes de TERCER D’ESO visiten l’ECOPARC

Els alumnes visiten l’Ecoparc per conscienciar a nens i nenes, a famílies, a coneguts i amics que reciclar és molt important per al món.

Berta TA i Marta TC

Els alumnes de Tercer d’ESO  van visitar l’Ecoparc de Sant Adrià del Besos el passat mes de gener de 9:00 del matí a 13:30 del migdia per veure el procés de reciclatge dels residus. Van arribar allà amb tramvia, el T6. Un cop allà, van pujar 5 pisos per arribar a una aula on els van posar un vídeo sobre els diferents processos que passaven els residus, que va durar uns 10 minuts. Seguidament va començar la visita.

Quan va acabar els alumnes van deixar les motxilles i jaquetes allà i van anar amb la monitora a començar la visita. Es van separar en dos grups. Van haver de posar-se una armilla i un casc per protegir-se.

Els alumnes començaven la visita veient les primeres màquines de selecció on separaven tot el que la gent llençava al contenidor gris. Després van veure com unes dones treien els materials que les màquines no havien detectat. Els va explicar el procés de totes les màquines. Al passar per aquest lloc van anar al ganxo que agafa les escombraries i les llença al forn. Van passar a veure el forn, era una finestra molt petita on es veia el foc que estava situat a fora.

Tot seguit van els van explicar com separaven els residus de ferro dels normals, això ho feien fent servir cintes electromagnètiques per tal que s’enganxessin i anessin cap a una altra cinta. Després van anar on començava tot el procés, allà on tots els camions deixaven els residus de la ciutat en un fosat de més de 30 metres de profunditat, i, on amb unes pinces gegants agafaven els residus i els tiraven per un forn on començava tot el procediment. Finalment van anar on cremaven els residus que no es podien reciclar, i utilitzaven la calor que provocaven per convertir-la en electricitat per a algunes de les cases més noves de Poblenou.

Van tornar a l’aula os estaven al principi i els professors van omplir un full de valoració. Els van portar una estona a un lloc del fòrum i després van tornar en tramvia i van fer l’última classe.