Exposició sobre el còmic “Maus” a l’Institut

Aquests dies, gràcies a la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics dels Serveis educatius del Baix Llobregat 5 (Cornellà i Sant Joan Despí), podem gaudir de l’exposició “Maus” als vestíbuls de l’Institut.

Maus és un còmic escrit i dibuixat per Art Spiegelman que, a través de l’experiència familiar i gràcies a una gran tècnica metafòrica, aconsegueix explicar-nos amb claredat i precisió, de maner amena i didàctica alhora, el patiment produït per l’holocaust i les polítiques de persecució dels jueus per part del règim nazi. Va guanyar el premi Pullitzer l’any 1992 i va ser també motiu d’inspiració per a una exposició al Museu d’Art Modern de Nova York.

La presència de l’exposició a l’Institut ens permet treballar-la des de diferents disciplines: des de les ciències socials com a part fonamental de la història europea del segle XX (continguts curriculars de 4t d’ESO), des de l’àmbit de la cultura i valors per a tots els nivells del centre, des de l’àmbit artístic de la visual i plàstica i des de l’àmbit literari de la narrativitat de la història.

Una gran oportunitat per als nostres alumnes per a contextualitzar els aprenentatges adquirits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>