Espai en Xarxa Begudes ensucrades: plaer o perill?

Un altre dels espais en xarxa d’aquest segon trimestre ha sigut el que ha fet referència al consum de begudes ensucrades. Des del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barberà ens van fer l’encàrrec de realitzar una campanya publicitària per conscienciar els joves del perill que suposa el consum habitual d’aquest tipus de begudes. Durant el procés hem pogut constatar la quantitat de sucre afegit que porten refrescs que consumim habitualment; hem conegut la història del sucre; diferents tipus de sucres i edulcorants; els interessos al voltant del comerç del sucre i els problemes de salut que sofreixen els jornalers de la canya de sucre i fins i tot, com varia el gust entre un suc de taronja natural acabat d’esprémer i un d’envasat. Per a tractar els temes de salut ens va visitar la pediatra del CAP de Barberà, la doctora Dolors Canadell, per explicar-nos quines malalties podien provocar aquestes begudes.

Vam fer una entrevista per Skype amb la doctora Begonya Faus, odontòloga, que ens va parlar d’un tipus de càries molt agressiu provocat pel consum de begudes ensucrades entre hores i, finalment, José Antonio Arenas i l’equip d’Espot Publicitat, empresa publicitària de Barberà, ens va aconsellar sobre com fer un bon cartell publicitari per a la nostra campanya. Com colofó del treball, vam fer una maleta didàctica amb el cartell, infografies informatives sobre cadascun dels temes tractats durant l’espai, un joc tipus Trivial i, fins i tot, una col·lecció de diferents tipus de sucres per fer-ne tasts. Hem après molt i ara serem més conscients cada vegada que vulguem beure un refresc.