Des de crims fins a misteris sense resoldre: Per què m’agraden les sèries d’investigació?

 
Escrit per Tomás Perazza

 

La televisió avui en dia ha perdut molta popularitat des de l’arribada d’Internet i els vídeos a demanda. Tot i això, encara hi ha canals i sèries que em semblen prou bé per mirar de tant en tant. De totes maneres, jo vull escriure sobre sèries que m’agraden, que són sobre investigació.

Tots comparteixen un punt entre si: el seu objectiu de fer que l’espectador teoritzi sobre el criminal que va cometre un crim o que resolgui un cas. D’altra banda, la durada que aquests programes acostumen a ser de mitja hora fins a una hora, fet que et varia l’experiència i l’enteniment dels continguts que es volen explicar.

Un altre motiu per recomanar mirar sèries d’investigació és, justament, per entendre els casos que et plantegen. No sol és molt satisfactori entendre com certs casos criminals s’han viscut en la seva època i com s’han pogut resoldre’ls, sinó també perquè et fan entendre les formes de pensar de diferents criminals al voltant del món.

Quan parlem de criminals, n’hi ha de molts tipus i cadascú té la seva manera d’actuar i la seva manera de viure la vida després de fer un crim. Un exemple d’això es pot veure al cas de Ted Bundy, del qual Netflix ha fet una sèrie.

El seu cas va ser un misteri per molts anys, però va cometre un error fatal que eventualment l’identificaria com el culpable de les múltiples morts que va fer: fallar contra una dona que podria haver estat una altra víctima. Va ser tancat a la presó de màxima seguretat, on són les persones amb la condemna de mort.

Aquest cas, doncs, va ser explicat en un documental de moltes hores. Una de les coses que van deixar en evidència va ser la incompetència de les forces policials en la seva època per atrapar-lo, ja que Ted va utilitzar una imatge “d’home perfecte” per enganyar les persones properes a ell.

En resum, m’agraden les sèries d’investigació perquè és molt interessant seguir un misteri al mateix pas dels investigadors i veure les formes de pensar de criminals que poden penedir-se dels seus actes o no sentir cap mena de remordiment. T’amplien la teva visió del món i mostren com el sentit de la lògica es distorsiona una vegada fas una acció de la qual mai no podràs tornar enrere.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>