JORNADA UNIVERSAL ROBOTS: ROBOTS COL·LABORATIUS

Els robots col·laboratius (cobots) són la nova generació de robots que poden treballar conjuntament amb els operaris, sense complicats sistemes de seguretat. Una solució per  a la petita i mitjana indústria, fàcil de programar.

El mes passat, els professors del departament d’Electricitat/Electrònica, Juan Carlos Tormo i Toni Lara, van assistir a Barcelona, a la Primera Jornada per a Centres de Formació Professional, de robots col·laboratius de l’empresa Universal Robots. Vam poder veure de primera má, el Kit de Formació que tenen per a centres de formació de Grau Superior i Universitats.

Aquest Kit consta, a més del Robot Col·laboratiu, de tot un conjunt d’eines que simplifiquen la tasca dels centres de formació a l’hora de difondre aquesta tecnologia. Disposen, també, de documentació tècnica, exàmens i pràctiques adaptades al pla d’estudis del Departament d’Educació per al mòdul de robòtica industrial del cicle de Grau Superior Automatització i Robòtica Industrial.

També ens ofereixen un Curs “Online” d’accés lliure per a tothom, on alumnes i professors poden adquirir els coneixements bàsics per començar amb aquest tipus de robots. El curs consta de 9 capítols que es completen en menys de 3 hores. En finalitzar el curs, obtens un diploma amb el teu nom. Si tens curiositat, pots inscriure’t i realitzar-lo fent clic al següent enllaç: www.universal-robots.com/academy