Taller de cuina catalana a la Boqueria

El passat 15 de juny, els alumnes de l’aula d’acollida de l’INS Vall d’Hebron vam anar a fer un taller de cuina tradicional catalana a la Boqueria. Primer vam completar un dossier d’activitats pel mercat, i per contestar les preguntes havíem de parlar amb la gent de les parades. Després vam pujar a l’aula de cuina i ens van ensenyar a fer un plat molt típic català: torrada amb escalivada i arengada. Ens van explicar com cuinar les verdures al forn, com comprar l’arengada, quin tipus d’oli afegir-hi i, fins i tot, en quin ordre muntar la torrada! El millor de tot és que en acabar, vam poder degustar la nostra creació! I per si fos poc, vam aprendre a beure en porró! Quan vam acabar l’activitat, vam anar a la plaça de Sant Felip Neri a veure les restes dels bombardejos de la guerra civil, encara visibles a la façana de l’església. Allà vam comentar les causes de la guerra civil i també les conseqüències. Per acabar el repàs d’història de la ciutat, vam finalitzar la jornada a les restes de la necròpolis romana, a la plaça de la Vila de Madrid, i vam comprovar que el passat d’aquesta ciutat és romà, tot comentant les diferències i les similituds entre els costums funeraris antics i els actuals.