Presentació Projecte Comunitari

El passat divendres 16 de juliol, des de l’aula d’acollida de l’institut Vall d’Hebron vam assistir al tancament del projecte comunitari Sant Genís Acció Comunicant, que és és un projecte de comunicació comunitària en el qual han participat un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’aula d’acollida del nostre institut i un grup de dones grans del Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells. La cloenda va tenir lloc a La Casa Groga, seguint totes les mesures de seguretat requerides.

Aquest projecte ha estat dinamitzat per la Leticia Pipman, de l’entitat cultural, social i educativa elParlante, i pel Jose Galindo, de l’Espai Jove de la Casa Groga, que ens expliquen aquesta experiència de la següent manera:

“Aquesta exposició és part del procés realitzat amb els i les joves que s’han estat formant en llenguatge audiovisual, guió fotogràfic i creació de vídeo participatiu entre els mesos de febrer i maig del 2021, temps marcat a causa de la Covid-19.
A través de la fotografia creativa amb projector i la realització d’un spot, van voler parlar de temes que els hi preocupa i els interessa: la responsabilitat com a éssers humans, la llibertat, les expectatives de l’entorn sobre ells i elles, la salut mental, les oportunitats de futur, la desigualtat i la pressió social.

Per abordar aquests temes vam generar un espai de confiança on els i les participants se sentissin lliures de poder dir la seva. Vam conversar, vam fer teatre, vam utilitzar el Google Translate per entendre’ns en diferents llengües, vam treballar amb les emocions que anaven apareixent, i què els i les connectava amb això que volien expressar.

Aquesta exposició vol convidar a reflexionar al voltant del que és ser jove avui dia. Busca trencar prejudicis que poden arribar a allunyar a les persones, en un moment en el qual el que es necessita, és fer comunitat. ACCIÓ COMUNICANT, contempla diferents iniciatives per educar-nos i comunicar-nos de manera participativa i contextualitzada, perquè no hi ha comunitat, sense comunicació!

Els i les fotògrafes del projecte han estat: Ameer Ali Tareeh, Alexandra Orellana, Ana Pérez, Giselle Paz, Juan José Britez, Nicole Alva, Julia Rivera, Vielka Pérez i Yahely Carcamo.”