Memòria històrica, conferència a càrrec de Felip Puig

El dijous dia 17 de març vam tenir la sort de comptar amb la presència al nostre centre de l’historiador autodidacta Felip Puig de Corbera que, per quart any consecutiu, va fer una conferència sobre la memòria històrica i la repressió franquista. Els destinataris de la conferència van ser els nostres alumnes de 2n de Batxillerat.

La conferència va estar estructurada en dues parts. En la primera part,  Felip Puig va fer referència a les troballes de cartes i objectes personals propietat d’uns soldats republicans, descobertes a l’ajuntament de Gratallops. Va  relacionar aquests documents amb  la troballa d’uns cossos enterrats en una fossa comuna a prop del cementiri de Gratallops. Les investigacions de Felip Puig s’han centrat en intentar aclarir la relació entre aquests dos fets i  la cerca de familiars vius en l’actualitat d’aquests soldats morts en estranyes circumstàncies durant la Guerra Civil.

En la segona part, Felip Puig ens va explicar diverses accions repressives del règim dictatorial franquista sobre diverses persones de la Terra Alta, en concret sobre el seu avi, per pertànyer a organitzacions, partits o sindicats d’esquerres durant la Segona República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>