Gandesa, seu de la 2a fase del “fem matemàtiques”

El passat dimecres 29 de març es va celebrar la jornada de la 2a fase del “fem matemàtiques”, organitzada per l’institut i en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandesa, la Cooperativa Agrícola i altres entitats locals.

L’activitat va transcórrer de manera fluïda gràcies al dispositiu programat a tal efecte. A primera hora els voluntaris van gestionar l’acollida dels 137 participants i els seus acompanyants. Posteriorment es va aplicar la primera prova, la “ràpida”, en la qual els concursants havien de resoldre el màxim de problemes en 30 minuts.

A partir d’aquest moment és quan es fa més visible el concurs ja que la segona activitat de la jornada consisteix en resoldre problemes ubicats en contexts determinats. Així, els més petits (nivell1, 6è PRI) van anar a la Plaça del Comerç on havien de resoldre com redissenyarien la plaça per transformar-la en un aparcament provisional. Els concursants de nivell 2 i 3 (1r i 2n ESO) van anar a la cooperativa on calia donar solució a diferents problemes relatius a elements geomètrics, de càlcul de l’espai i tractament de formes. La darrera activitat va ser una prova individual que els concursants van resoldre a les aules de l’institut.

Vam comptar amb la presència del Il·lm delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Sr. Xavier Pallarès i de l’alcalde Gandesa, Sr Carles Luz per fer la benvinguda als participants. En aquest mateix acte va actuar la Rondalla dels Ports  per oferir un tast de la cultura musical de la nostra terra.

A continuació hi va haver un dinar de germanor al pavelló Josep Vidal i la diada va acabar amb el lliurament de premis al gimnàs del centre. El comiat de la diada va anar a càrrec del Sr Antoni Martí, inspector d’ Ensenyament.

L’institut agraeix la col·laboració de l’alumnat voluntari, de tot el professorat implicat i dels estaments locals que van fer possible una diada matemàtica de gran nivell a la nostra població.

I Enhorabona a tots i a totes les concursants de la 1a i la 2a fase!! I moltes felicitacions als guanyadors/es !! (En breu publicarem tots els resultats)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>