Acompanyant-nos amb el conflicte

Vam demanar mitjançant l’enquesta si us aniria bé que obríssim un espai sobre Comunicació NoViolenta i, veient les respostes, hem consierat oportú fer-ho. Així doncs, us adjuntem una sèrie de recursos que ens poden ser útils.

La teoria del conflicte basa la transformació positiva d’aquest en la separació de les tres P. Persona, Procés, Problema. La comunicació Noviolenta permet que la transformació dels conflictes sigui més clara, efectiva i afectiva.

La Comunicació Noviolenta es basa sobretot, en la distinció entre Observació, Emoció, Necessitat, Estratègia i Petició. En els materials, sovint, emoció i sentiment s’utilitzen de manera indistinta, tot i que sabem que un i altre també es poden percebre com a diferents. Sigui com sigui, l’Obsevació requereix descriure el que es veu o es percep de manera objectiva. Darrere de tota emoció (agradable o desagradable, no n’hi ha de positives o negatives, sinó de més agradables d’acompanyar o menys) hi ha una necessitat satisfeta o insatisfeta. Les necessitats són comunes per tot*s. Les necessitats insatisfetes, o no cobertes, no duen problemes. L’estratègia és la manera com proposem o imposem satisfer les nostres necessitats. Com sabem si estem proposant o imposant? Observant la reacció que tenim si ens diuen que NO.

Un aspecte important sobre les necessitats és que, com es diu, vénen sense PLATO (podem posar-hi accent per fer-ho més divertit), és a dir, les necessitats són independents a la Persona, al Lloc, a l’Acció, al Temps i a Objectiu. A continuació us deixem una sèrie de recursos i d’enllaços.

– 10 (Decálogo de la CNV i 10 Cosas para la paz)
– Dues guies (la Guia Breu i la Guia completa)
– Llistats (sentimientosnecesidades)
Com es pot afavorir la CNV -RACC 1
Reconeixement d’emocions i necessitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>