Jornada portes obertes a l’ESO

La comunitat educativa de l’Institut Salvador Vilaseca està organitzant una jornada de portes obertes a l’ESO. És important que els nostres futurs alumnes i les seves famílies coneguin de primera mà el nostre projecte educatiu, el nostre equip humà i l’organització de l’ESO. En el context actual de la pandèmia i per garantir la seguretat sanitària, el format d’aquestes jornades de portes obertes serà una sessió virtual via videoconferència el proper dimecres 10 de març a les 19 h.  Hem enviat una carta adreçada a totes les famílies de 6è curs de les nostres adscrites informant del desenvolupament d’aquestes jornades i indicant l’enllaç meet de la videoconferència. Per aquelles famílies que no tenen la possibilitat de connectar-se a la jornada de portes obertes en la modalitat de videoconferència, dijous 11 de març a les 19 h farem una sessió presencial al centre amb grups reduïts de com a màxim 10 persones, un representant de cada unitat familiar i requisit de cita prèvia. Per demanar cita prèvia truquin al telèfon de l’institut 977756047. Per qualsevol consulta o informació relativa a la preinscripció poden enviar un correu a l’adreça info@savi.cat.

 

Carnaval 2021

Bon dia!!! Ha arribat el Carnaval a l’institut!!!

A les imatges tenim els cartells de carnaval guanyadors de la Paula Calderón (1r ESO F) i de la Míriam Ordóñez (1r ESO D).


11 de febrer, Dia internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Les dones que dediquen el seu treball a la ciència són poc conegudes i per això cada 11 de febrer celebrem el dia de la dona científica.
Un grup de professors/es triem una dona que ha fet una aportació important al món de la ciència i expliquem la seva biografia i els seus descobriments més rellevants. Enguany, també hem participat en el programa #100tífiques  que és una iniciativa de la
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 
L’alumnat de 1r d’ESO ha pogut connectar-se en directe, a través d’una videoconferència, amb una dona que actualment està fent recerca científica, compartir les seves experiències i fer-li un munt de preguntes.

L’hort del Savi

Us presentem l’HORT DEL SAVI!
Gràcies a la incorporació de l’institut al Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) s’ha pogut engegar aquest projecte en el que participen alumnes de 3r d’ESO i està organitzat per la TIS (Tècnica d’Integració Social).
Amb la creació de l’hort es pretén una millora dels resultats educatius de l’alumnat participant a partir d’incidir en les seves competències de l’àmbit personal i social. La motivació i la responsabilitat seran les aptituds que regiran el projecte i garantiran l’èxit educatiu. A la vegada, es comptarà amb la col·laboració del Departament de Tecnologia de l’institut, qui assessorarà en qüestions tècniques.

Tallers d’immersió lingüística en llengua anglesa

 

 

Durant aquest curs s’estan realitzant uns tallers d’immersió lingüística en anglès que formen part del Programa d’orientació i reforç per a l’avanç i suport a l’educació del Ministeri d’Educació i Formació Professional i està cofinançada pel Fons Social Europeu 2014-2020 i han consistit en:
1- Taller lúdic (concurs) sobre cultura anglesa “HELLO THERE”, que va tenir lloc a finals de desembre amb els alumnes de 1r d’ESO.
2- Taller de robòtica STEM “DREAM YOUR WORLD”, que s’està portant a terme durant aquesta segona quinzena de gener amb els alumnes de 2n d’ESO.eTwinning – Mathematical Photograph

El passat dilluns 11 de gener vam iniciar el projecte internacional d’eTwinning que hem creat sobre la foto matemàtica.

Descripció del projecte: Treballarem les matemàtiques a través de la fotografia des d’una perspectiva original i divertida, desenvoluparem la creativitat, millorarem el nivell d’anglès, incrementarem el domini de les competències digitals, aprendrem d’altres cultures i establirem vincles d’amistat amb estudiants d’altres països.

Països dels centres participants: Armènia, Finlàndia, Polònia, República de Moldàvia, Turquia i Catalunya.

Durada del projecte: Del gener fins al juny del 2021.

Cursos de l’institut implicats: 2n F i 3r B d’ESO (40 alumnes).