Seguretat a Internet

privadesa-coeinf

Un dels aspectes que el ciutadà actual ha de tenir present a Internet és el de la seguretat. Ha de conèixer com gestionar de forma segura els seus usos, les seves dades i les seves comunicacions mitjançant estratègies diverses. Cal diferenciar el què és permès i el que és recomanable, així com els riscos, els límits ètics i legals de les seves actuacions. També cal saber les vies per denunciar abusos i demanar ajut davant amenaces o mals usos. I, especialment, en el cas dels menors d’edat perquè Internet és un mitjà on poden jugar, aprendre i comunicar-se. Penso que és necessari educar per a exercir els drets i deures individuals i col·lectius més que prohibir per norma o alarmar per sistema com fan alguns mitjans de comunicació.

Per exemple, les normes són:

  • No has d’obrir correus electrònics de remitents desconeguts, i menys si es troben en altres idiomes.
  • En el compte de correu que utilitzis habitualment no incloguis el teu nom i cognoms, edat o data de naixement.
  • Pots tenir diverses comptes de correu electrònic: una seria amb el teu nom per a qüestions “oficials” i res més, i una altra com la que t’aconsellem per un ús habitual.
  • No omplis formularis que t’arribin per correu electrònic, en especial aquells que et demanin dades personals.
  • La contrasenya del teu correu electrònic és molt important.
  • No utilitzis sempre la mateixa contrasenya per a tot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>