Jordi Pagès i Huerta

En Jordi Pagès i Huerta va morir víctima d’un càncer a Sant Gregori, el poble on residia, el 19 de desembre del 2015 a l’edat de 60 anys. Durant la seva vida professional va combinar dues de les seves grans passions: la música i la docència.

En Jordi Pagès va començar els seus estudis musicals a finals dels 70 al Taller de Músics de Barcelona, amb els professors Jorge Sarraute i Horacio Fumero, època en què comparteix escenari amb músics de renom com Eduardo i Salvador Niebla. Des d’aquelles dates fins a la seva mort compagina la docència amb col·laboracions amb formacions de ball, jazz, i de música tradicional, a Girona, la Garrotxa i Barcelona. La seva primera experiència musical fou amb Pa torrat, mític grup reivindicatiu garrotxí. Posteriorment participa en la fundació de La Rodona amb Joan Duch i Ton Torné, grup de ball molt conegut des dels 80 fins fa ben entrats els anys 2000. Paral·lelament crea Metropol amb Enric Angelats i en Jordi Prat, grup de jazz fusió.

L’Institut Rafael Campalans d’Anglès va ser el seu últim destí com a professor de socials, geografia i història. En aquest centre educatiu va liderar iniciatives diverses especialment en el camp de la comunicació. Durant diversos anys és l’editor de la revista trimestral del centre, però la seva principal aportació és la creació d’una emissora de ràdio pròpia, la Ràdio DPM, un projecte innovador i inclusiu que després de 5 anys d’emissió va ser premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

La petjada que va deixar en el nostre l’Institut va ser enorme. El dia del seu funeral una alumna va llegir un text que havien escrit els seus deixebles per aquesta ocasió lloant la seva figura com a ensenyant i com a persona que va ser publicat en el diari El Punt Avui i que podeu trobar en l’enllaç següent:  https://www.elpuntavui.cat/article/925306-jordi-pages-huerta.html.

 

Font: