Laura Vila i Panas guanya un dels premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

El treball de recerca de batxillerat dedicat a l’estudi dels factors que influeixen en l’alteració dels aliments de l’alumna Laura Vila i Planas va ser un dels guardonats en la novena edició dels Premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que es van lliurar el passat 26 d’octubre a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Amb aquest treball de recerca l’alumna i la seva tutora, la professora Leo Oliveros, es van plantejar diferents objectius: conèixer els mètodes que s’utilitzen per la conservació dels aliments, observar experimentalment com es deteriora un aliment que no està conservat en les seves òptimes condicions i utilitzar la microbiologia predictiva per predir el creixement dels microorganismes a través de models matemàtics.

En la seva intervenció durant l’acte de lliurament, el prestigiós xef i doctor honoris causa per la UB Ferran Adrià va explicar als estudiants que, per innovar «cal reflexionar, comprendre i connectar coneixement», i que no han d’oblidar que, per «fer una cosa extraordinària és necessari un temps extraordinari».

El premi, consistent en una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals per valor de 300 euros, per l’alumna i una altra de 200 euros per la professora tutora posa en valor l’aportació que aquest treball de recerca fa a l’àmbit de la nutrició i l’alimentació i la seva contribució a apropar aquestes disciplines a les noves generacions.

Felicitem a la guanyadora i a la tutora pel reconeixement obtingut per aquesta iniciativa que s’ha convertit en un referent del sector i constitueix un important punt de trobada entre les ciències de la salut, la investigació alimentària i l’àmbit acadèmic.