And the winner is…

Fa una setmana vaig tornar d’ Imagine Express. Aquest és un programa destinat a generar negocis en el sector mòbil, que té lloc durant un viatge de quatre dies amb tren des de i cap a Barcelona-París-Londres durant el Mobile World Congress 2017 (24 febrer – 27 febrer). Els participants (12 ments creatives, 12 enginyers de programari i 12 empresaris) que no ens coneixíem prèviament, vam tindre el repte de formar grups de tres persones amb l’objectiu de generar aplicacions per a un dels 4 sectors estratègics seleccionats.

En aquest viatge, jo (Joe Kirby) i dos altres joves (Marina Figueras i Esteve Pla) vam crear “SMARTDOG”. Aquest producte és un collar electrònic per a gossos que es connecta a un smartwatch per a la gent gran. El rellotge pot enviar senyals al collar per avisar el gos de qualsevol necessitat que pugui tenir el seu amo.

La idea principal va sorgir del meu grup guanyador de l’Ifest i, durant aquests quatre dies va ser millorada i perfeccionada amb els altres dos companys de viatge.

Programa del viatge:·

Day 1: Divendres, 24 de febrer.En el primer dia comencem a Barcelona amb la presentació oficial i iniciació del compte enrere. Llavors formem els equips per mètode de speed dating. Aquí vaig formar el meu equip amb Marina Figueras i Esteve Pla. Al tren de anada a París, els grups feien servir el mètode Lombard  per replantejar-se la idea i definir els objectius propis.Vam arribar a París cap al tard…

Day 2: Dissabte, 25 de febrer.Ens vam despertar aviat per començar el dia de prototipatge! El meu equip, amb l’ajuda de Xavi (el nostre mentor) vam crear un prototip amb LEDs i altaveus. També vam practicar les nostres presentacions al davant dels membres de staff per preparar el pitch del London Eye!

Day 3: Diumenge, 26 de febrer.Vam agafar el Eurostar cap a Londres per fer les presentacions al jurat. En arribar a Londres (tot i semblar que anava a ploure) tots els equips estàvem preparats per a la presentació. El meu equip vam fer la nostra presentació, però, malauradament, no vam ser seleccionats com a un dels 4 grups guanyadors. Llavors tots vam agafar un avió per tornar a Barcelona.·

Day 4: Dilluns, 27 de febrer. Tots els equips vam presentar el nostre projecte davant de membres de staff i altres dreamers. El nostre equip va ser escollit com a cinquè grup guanyador per presentar el nostre pitch al Mobile Congress 2017! Més tard, al 4YFN (4 YEARS FROM NOW) els cinc grups guanyadors vam presentar la nostra idea davant de quasi 300 persones. Final d’ Imagine Express 2017!

Ara, el meu equip i jo hem creat ELDERTECH. Una empresa que fa productes per a la gent gran. I el nostre primer producte serà “SMARTDOG”.

La meva experiència en el viatge ha sigut única e inoblidable. I estic segur que aquest no serà el meu últim…

Si mai teniu la oportunitat de fer alguna cosa semblant, aprofiteu-la. És molt divertit, pots conèixer gent impressionant, fer amistats i sobretot tens la possibilitat de trobar un futur.

Ara jo i el meu equip tenim que continuar la creació del nostre producte per fer la realitat. I esperem poder ensenyar-vos-el a l’Ifest 2017!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>