TALLER: Introducció a la Realitat Virtual i Educació

Dia Mundial d’Internet i les TIC TALLER: Introducció a la Realitat Virtual i Educació 

En què consisteix la realitat virtual immersiva? Quina utilitat pot tenir en l’àmbit educatiu? Vols provar diferents apps educatives de realitat virtual i explorar escenaris 360º? Vols experimentar-la creant el teu propi dispositiu? Aquest és el teu taller!

Data: 18 de maig de 2016

Horari: 17h a 19h

Lloc: INS Pla de l’Estany

Inscripcions: benestarsocial@plaestany.cat

Tel. 972 580 388 Places limitades.

Introducció a la Realitat Virtual i Educació 18 de maig, de 17h a 19h, INS Pla de l’Estany Recentment amb l’aparició de dispositius com ara el visor Google Cardboard, la realitat virtual immersiva ha deixat de ser una eina per a uns pocs privilegiats per convertir-se en una eina accessible per a qualsevol usuari que disposi d’un smartphone i ganes d’introduir-se en mons virtuals, en 360º, com si hi estiguéssim realment immersos a dins. En l’àmbit educatiu aquesta tecnologia s’ha introduït com una eina disruptiva que facilita aprenentatges significatius. La millor manera d’entendre la realitat virtual immersiva i descobrir tots els seus beneficis i potencialitats dins l’àmbit de l’educació és experimentant-la. Amb aquest taller es pretén donar a conèixer què és la realitat virtual immersiva i mostrar la seva utilitat educativa, lúdica i inclusiva. Es tracta d’un taller pràctic basat en metodologies DIY (do It yourself – fes-t’ho tu mateix) i learning by doing (aprendre fent-ho).

Dirigit a: Professionals de l’àmbit de l’educació (professors, educadors socials, psicopedagogs, monitors de lleure, etc.) que vulguin conèixer la utilitat de la realitat virtual com a eina educativa. Joves i estudiants en l’àmbit de les noves tecnologies (a partir de 15 anys). Altres persones interessades a conèixer l’ús educatiu de la realitat virtual immersiva.

Continguts del taller: Introducció a la realitat virtual. Antecedents i estat actual. Composició del Kit DIY (fes-t’ho tu mateix). Pràctica I: Muntatge pas a pas del nostre propi dispositiu cardboard per a realitat virtual. Recomanacions essencials que cal tenir en compte vers l’ús d’aquest tipus de dispositius. Pràctica II: Descàrrega i exploració de diverses apps i jocs educatius de realitat virtual, imatges i escenaris immersius 360º,… Pràctica III: Creació de fotografia 360º amb smartphones, per visualitzar en visors de forma immersiva i explorar l’aplicació d’aquests tipus de format en l’àmbit educatiu.

Requisits tècnics: Vine amb el teu mòbil smartphone. Si disposes d’auriculars pel teu mòbil, porta’ls també. Et facilitem un visor Cardboard (ulleres de realitat virtual), que podràs endur-te a casa. No són necessaris coneixements previs!

 

realitatvirtual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>