Ràdio Banyoles explica que l’institut serà, aquest curs, seu de les PAU

Ràdio Banyoles explica que aquest curs el nostre institut serà seu de les PAU, dins de la política del Departament d’Universitats d’acostar la prova al domicili dels joves per raó de la crisi de la COVID-19.

Ràdio Banyoles ha destacat que

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a canviar les previsions de les pro­ves d’accés a la uni­ver­si­tat (PAU). Ja fa mesos es van reprogramar les dates dins la primera quinzena de juliol. I ara la coordinació de les proves ha decidit allargar un dia els exàmens i descentralitzar les seus. Fins ara a la demarcació es feien proves a Girona, Olot i Figueres, però aquest any s’incorporen set ciutats que concentren un nombre significatiu d’estudiants. La mesura vol reduir el nom­bre de des­plaçaments, que siguin més curts, i evitar aglomeracions.

En el cas de Banyoles la comissió ha designat l’institut Pla de l’Estany com a seu de les proves pels tres instituts de la ciutat. Així doncs, els estudiants de la comarca que altres anys es traslladaven cada dia a Girona faran la selectivitat des de Banyoles. El director de l’institut Pla de l’Estany, Genís Barnosell, ha assegurat que valoren positivament la mesura i que estan pendents d’una visita al centre per acabar de definir la logística que se seguirà durant les proves.