L’organització i gestió de l’economia de la llar: una xerrada a Suport domiciliari (CFGM APD)

L’organització i gestió de l’economia de la llar és un dels aspectes importants que ha de conèixer un tècnic o tècnica que dona suport  en el domicili a persones en situació de dependència. Administrar l’economia domèstica no és fàcil, ja que cal reconèixer els ingressos i sobretot les despeses, i els diferents tipus de despeses, per adonar-nos si el nostre saldo mensual és positiu o negatiu, i prendre mesures d’estalvi o corregir hàbits de consum si són incorrectes.  

El dilluns 22 de gener de 2018 la Carme ens va venir a fer una xerrada didàctica sobre el tema. Va realitzar una presentació, amb algun vídeo, que descrivia la importància de poder tenir una economia familiar sanejada, fet que no ens reporta únicament beneficis econòmics sinó també tranquil·litat i possibilitats d’oci, i per tant també la possibilitat de millorar les condicions de qualitat de benestar emocional. D’una manera amena ens va detallar els diferents tipus de despeses i a quines havíem de prestar més atenció i que tot sovint s’escapen del nostre control ( com les petites despeses diàries- despeses formigues- d’un cafè, etc) . Ens va mostrar algunes plantilles que podeu trobar a internet fàcilment i ens va proposar la següent pràctica:

  • Observeu els vostres ingressos i despeses al llarg d’una setmana ( transport, menjar, oci…). Col·loqueu en dues columnes diferenciades els ingressos i les despeses i desprès comproveu la diferència. Valoreu si és gaire sostenible el vostre saldo, o si podeu millorar-lo! Us atreviu? Doncs endavant!!

La Carme Teixidor Lázaro, és advocada, especialitzada en dret d’empresa i economia.