La Cooperativa Insplash de 3r d’ESO està en marxa

Dos cops per setmana el taller del nostre institut es converteix en les oficines, la sala de reunions, la planta de producció i el magatzem de la Cooperativa Insplash. Som vint socis treballadors (alumnes de 14 o 15 anys de la matèria d’Emprenedoria de 3r ESO) que hem constituït una cooperativa escolar i hi participem des d’una posició d’igualtat en l’assemblea: una persona, un vot. 

Cadascun de nosaltres ha posat 5€ de capital inicial i ens organitzem en departaments: uns som l’equip directiu, d’altres portem la tresoreria i la secretaria, un grup s’encarrega del disseny i la innovació, un altre té cura de les operacions de compravenda… Comercialitzem productes del territori, actualment nous Crespianes, amb la complicitat dels proveïdors que ens dediquen temps a explicar-nos el seu projecte. També posem a la venda peces d’artesania que fabriquem nosaltres mateixos, com ara ceràmica i peces de trencadís. Fem estudis de mercat, busquem proveïdors, preparem els punts de venda, calculem els preus per obtenir benefici i decidim un destí solidari a qui donarem un 40% dels nostres guanys. La resta servirà per finançar sortides i el viatge de fi de curs de l’any vinent.

Aquest procés d’experimentació i creativitat ens fa treballar aspectes relacionats amb el finançament, estratègies de promoció i publicitat, gestió econòmica, habilitats relacionades amb el treball en equip, negociació, resolució de conflictes… 

Cal afegir que aquesta experiència es troba emmarcada dins el projecte EmprenGi i compta amb la col·laboració de l’Ateneu de Cooperatives de Terres Gironines.