En marxa la 3a edició d’InfoSolidària, la informàtica solidària

Ens plau informar-vos de la 3ª edició de la campanya InfoSolidària, la informàtica solidària.

#InfoSolidària2017 és un projecte biennal del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’informàtica de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles – Serveis Microinformàtics i Xarxes que recull ordinadors vells i espatllats per a la seva reparació i entrega a Càritas Diocesana de Girona per fer front a les necessitats de reforç escolar, pisos socials… de les 52 Càritas del Bisbat de Girona.
La recollida d’ordinadors vells i espatllats d’InfoSolidària2017 es farà els mesos de gener, febrer i març de 2017 a l’Institut i en altres punts de recollida.
Convidem a tota la comunitat educativa de l’Institut i a tots als particulars, institucions, empreses i mitjans de comunicació que vulguin participar-hi a fer-nos arribar ordinadors vells o espatllats en els diferents punts de recollida establerts o bé donant a conèixer el projecte.
Trobareu tota la informació a: http://www.infosolidaria.cat i a les xarxes socials de facebook i twitter.


Presentació #InfoSolidària2017:
  • En moments de forta crisis econòmica, social i de valors hi ha moltes possibilitats de fractura social però també de fractura digital (amb tot el que això comporta: formació, accés a recursos…).
  • InfoSolidària és un projecte aprenentatge-servei amb metodologia ABP que realitza l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles i que permet fer de nexe entre la necessitat formativa de l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’informàtica i el deure de servei a la societat, com a institut públic que és.

Els objectius d’InfoSolidària són:

  • Adquirir competències transversals dels mòduls formatius: Muntatge i manteniment d’ordinadors, Sistemes operatius, Web, Ofimàtica, Anglès, …
  • Treballar actituds: Responsabilitat en l’execució de les tasques, integració en el treball de grup, iniciativa en la resolució de problemes, actitud crítica en l’avaluació del propi treball, recerca de la qualitat, atenció a la importància de realitzar les tasques encomanades en el temps previst, atenció als riscos, assimilació de les ordres rebudes, compliment de les ordres rebudes dins l’equip de treball, posar en pràctica la llei de les 3R+S (reduir+reciclar+reutilitzar+solidaritat),…
  • Ser solidaris: Aconseguir que uns ordinadors obsolets o espatllats puguin reunir les característiques suficients que permetin que gent del nostre entorn que no té prou recursos econòmics o socials els puguin utilitzar, evitant en certa mesura el que s’anomena fractura tecnològica.

Les xifres:


  • Les xifres de la darrera campanya #InfoSolidària2015 van ser molt positives: Dels 247 equips recollits, 70 ordinadors es van donar a l’entitat beneficiaria (Càritas Diocesana de Girona) després de reparar-los i actualitzar-los, 10 van quedar pendents, es van aprofitar les peces de 100 i a la deixalleria n’hi van anar 67.
Entitat beneficiària:
  • L’entitat beneficiària de la campanya #InfoSolidària2017 és Càritas.
  • Disposar d’equips informàtics els suposarà fer front a les necessitats de reforç escolar, pisos socials… de les 52 Càritas del Bisbat de Girona.
  • El principal objectiu de Càritas és acollir a les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social, especialment les més vulnerables, acompanyant-les en el seu procés de promoció i desenvolupament integral, analitzant i incidint en les causes de la pobresa i treballant per la justícia social.

Gràcies per la vostra col·laboració!
L’Equip d’ #InfoSolidària2017

infosolidaria