Els alumnes de 3r d’ESO escriuen notícies sobre el Gran Recapte

Com un element més de la seva participació en el Gran Recapte, els alumnes de 3r d’ESO n’escriuen la notícia. Aquí us en posem tres exemples.

Gran Recapte d’Aliments 2018

El banc dels aliments es torna a dur a terme un any més. Presenta algunes novetats, dades similars a les de l’any passat i un problema puntual de voluntariat .

El divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre s’ha dut a terme el gran recapte d’aliments, una campanya amb la funció de recollir aliments bàsics per a les persones amb pocs recursos i de conscienciar a la població sobre la fam que hi ha a prop seu. A tots els supermercats de Catalunya s’han presentat voluntaris, tant adults com estudiants de diversos instituts, un total de 27.000 persones per ajudar a repartir les bosses, classificar els aliments, fer el recompte i informar els clients. Aquest any s’han recollit 4,5 milions de quilos de menjar, una xifra semblant a la de l’any passat que demostra que un cop més el banc d’aliments ha tingut èxit. S’ha donat difusió al tema fent xerrades als instituts de Catalunya i en els mitjans de comunicació, i ha tingut un bon resultat. Aquest any també hi ha hagut la novetat de reutilitzar les bosses de plàstic en els supermercats, i la possibilitat de poder donar aliments per internet. Tot i que al principi del recapte hi va haver certs problemes de voluntariat, al final tot va acabar anant amb normalitat.

Irina Soler

 

Èxit del Gran Recapte d’Aliments 2018

El Gran Recapte d’Aliments 2018 ha estat un èxit amb 450 tones d’aliments recollits, més de 4.800 voluntaris i 408 punts de recollida només a Girona.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que durant el Gran Recapte d’aquest divendres i dissabte s’han recollit més de 450 tones d’aliments en els 408 punts de recollida que hi havia repartits per 90 poblacions gironines. Aquestes xifres són provisionals, ja que no tots els supermercats i punts de recollida han tancat, en alguns punts el recapte dura fins dilluns. Entre divendres i dissabte aquesta iniciativa ha mobilitzat 4.800 voluntaris.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona atén 33.000 persones a través de diverses organitzacions benèfiques (com per exemple Càritas). L’any passat va repartir 2,76 milions de quilos de menjar, que vol dir que, tot i que el Gran Recapte és la principal campanya de recollida d’aliments, els 500.000 quilos que s’obtenen només cobreixen les necessitats dels primers mesos de l’any.

Alguns centres educatius, com ara l’Institut Pla de l’Estany, han participat en aquest projecte. Segons els organitzadors, aquesta activitat serveix per conscienciar als joves dels problemes que tenen algunes famílies i sobre la importància dels aliments.

Pau Coca

 

EL GRAN RECAPTE D’ALIMENTS DE 2018

Es recullen 4,5 milions de quilos en el Gran recapte d’aliments.

El divendres passat dia 30 de novembre i dissabte 1 de desembre es va celebrar el Gran recapte d’aliments a tot Catalunya. És una campanya de recollida d’aliments bàsics per a les persones més necessitades que es porta a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris de totes les edats. Aquests es concentren en els supermercats o establiments de venda de productes alimentaris. A tot Catalunya hi ha 2.500 punts habilitats amb més de 27.500 voluntaris.

Es tracta de demanar als clients d’aquests comerços que omplin unes bosses amb els aliments més necessaris com oli, llet, farina, conserves de peix, pasta, arròs…

Els voluntaris les recullen un cop han passat per caixa i classifiquen i ordenen els productes per portar-los al Banc dels aliments. Al final del dia es fa un recompte per saber quants quilos s’han recollit.

Els alumnes de 3r ESO de l’Institut Pla de l’Estany han col·laborat en el gran recapte amb molt d’entusiasme i solidaritat. Ja fa anys que aquesta experiència es porta a terme i es preveu repetir-la en els propers cursos escolars.

Abril Massanas